Puha, illatos fehér csokis muffin: friss málnával ellenállhatatlan
Ha szereted a gyorsan elkészíthető, gyümölcsös, csokis sütiket, akkor ez a te recepted!

malnas-feher-csokis-muffin
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pihe-puha, vaníliás muffin csak finomabb lesz a friss, zamatos málnától. Most még hozzájuthatsz, hamarosan viszont már csak a fagyasztott változat lesz elérhető, de természetesen az is jó bele. A muffin alapja egy egyszerű, vajas kevert tészta, amit nehéz elrontani, hisz csak a száraz és a nedves hozzávalókat kell összekeverni. A sütési idő is maximum 20 perc.

Fehér csokis, málnás muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg málna
  • 15 dkg fehér csoki
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1.5 dl tej
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jól a kétféle cukorral, a puha vajjal és a citrom reszelt héjával. Amikor habos, öntsd hozzá a tejet, majd dolgozd hozzá részletekben a sütőporral vegyített lisztet. Végül a gyümölcs felét is kavard hozzá. 
 

A muffinformákba tegyél papírt, majd mindegyikbe kanalazz a masszából. Ne töltsd teljesen tele, csak háromnegyedig, mert a muffin sütés közben tovább nő. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt.
A fehér csokit olvaszd fel vízgőz felett, és csorgasd a kihűlt muffinok tetejére, majd díszítsd a maradék málnával. 
A muffinba a fanyar áfonya is tökéletes, még a sütésben rutintalanok is könnyen elkészíthetik.
 

Ezt is szeretjük