Ínycsiklandó fahéjas almafelfújt
Ilyen finom almafelfújtat még nem ettél! Pofonegyszerű és gyors desszert hétköznapokra.
Ez az egyik legjobb almás édesség. A szikkadt zsemle sütés közben magába szívja a tojásos-cukros keveréket, ettől kellően szaftos lesz. Az almafelfújt tetejére kerülő hab pedig szép aranybarnára pirul, de egyáltalán nem szárad ki, ha Kard Éva receptje szerint jársz el.
Fahéjas almafelfújt
Hozzávalók 4 személyre
- 2 alma
- 2 szikkadt zsemle
- 4 tojás
- 4 evőkanál porcukor
- 5 dkg mazsola
- 3 dkg vaj
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, majd távolítsd el a magházat, és szeleteld vékonyra. A zsemlét szintén vágd fel, és rakd ki vele a sütőforma alját. A tojások sárgáját keverd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal és a késhegynyi szódabikarbónával. Ezután a felét öntsd a zsemleszeletek tetejére, majd rakj le egy vagy két sor almát. Szórd meg mazsolával, és öntsd rá a maradék tojásos-cukros masszát. A fehérjét verd a kristálycukorral kemény habbá, és kanalazd a süti tetejére.
Helyezd előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süsd készre. Amikor a hab szép színt kap, takard le egy sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon. A sütőből kivéve hagyd az almafelfújtat egy kicsit hűlni, majd ízlés szerint szórd meg porcukorral, és felszeletelve kínáld.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció