Könnyű fahéjas-szilvás süti
Ezért érdemes bekapcsolni a sütőt
A fahéjas-szilvás süti az egyik legfinomabb őszi desszert, ráadásul olcsó, és kevés munka van vele.

Könnyű fahéjas-szilvás süti
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem múlhat el úgy az ősz, hogy ezt a szilvás-fahéjas sütit nem készíted el. Ha a gyümölcs savanykásabb, akkor a fahéjjal együtt szórhatsz rá kevés cukrot is. Rummal meglocsolva, mandulával megszórva pedig még különlegesebbé teheted.

Fahéjas-szilvás süti

Hozzávalók 16 szelethez

  • 30 dkg szilva
  • 16 dkg liszt
  • 14 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • fél citrom
  • fél teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A vajat habosítsd a cukorral, add hozzá a vaníliás cukrot, és reszeld bele a citrom héját. A tojásokat egyenként rakd hozzá, majd mindegyikkel keverd egy kicsit. Nyomd hozzá a citrom levét, végül forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára.

Vajazz ki egy tepsit vagy piteformát, szórd meg kevés liszttel, és egyengesd bele a masszát. A szilvát mosd meg, vedd ketté, és magozd ki. Rakd ki vele a süti tetejét, és hintsd meg őrölt fahéjjal. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd 35-40 perc alatt aranybarnára, majd teszteld, hogy elkészült-e. Ha beleszúrsz egy hegyes kést vagy tűt, és nem tapad hozzá massza, kiveheted. Porcukorral megszórva kínáld.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük