Könnyű fahéjas-szilvás süti

Ezért érdemes bekapcsolni a sütőt

A fahéjas-szilvás süti az egyik legfinomabb őszi desszert, ráadásul olcsó, és kevés munka van vele.

Könnyű fahéjas-szilvás süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem múlhat el úgy az ősz, hogy ezt a szilvás-fahéjas sütit nem készíted el. Ha a gyümölcs savanykásabb, akkor a fahéjjal együtt szórhatsz rá kevés cukrot is. Rummal meglocsolva, mandulával megszórva pedig még különlegesebbé teheted.

Fahéjas-szilvás süti

Hozzávalók 16 szelethez

  • 30 dkg szilva
  • 16 dkg liszt
  • 14 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • fél citrom
  • fél teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A vajat habosítsd a cukorral, add hozzá a vaníliás cukrot, és reszeld bele a citrom héját. A tojásokat egyenként rakd hozzá, majd mindegyikkel keverd egy kicsit. Nyomd hozzá a citrom levét, végül forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára.

Vajazz ki egy tepsit vagy piteformát, szórd meg kevés liszttel, és egyengesd bele a masszát. A szilvát mosd meg, vedd ketté, és magozd ki. Rakd ki vele a süti tetejét, és hintsd meg őrölt fahéjjal. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd 35-40 perc alatt aranybarnára, majd teszteld, hogy elkészült-e. Ha beleszúrsz egy hegyes kést vagy tűt, és nem tapad hozzá massza, kiveheted. Porcukorral megszórva kínáld.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük