Régimódi fahéjas, szilvás pite: a bevált, omlós linzertésztából a legfinomabb
Az édes pite mégiscsak szezonális gyümölccsel a legjobb! A fűszeres szilva tökéletesen illik a klasszikus linzertésztába.

racsos-szilvas-pite
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Nőies, 1 perces frizurák a sztárok kedvenc fodrászától: rém egyszerűek, amikkel bárki megbirkózik otthon »

Ez a ruhadarab kincset ér 50 év felett: a fekete nadrág sokoldalú és szupernőies »

Napi 6 perc edzés a puha alhas feszesítésére: formába hoz, ha elengedted magad nyáron »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Használd ki, hogy nyáron szinte minden héten más gyümölccsel készíthetsz isteni pitét. A szilva már érik, édes, így tökéletes az omlós linzertésztába is. Ebbe a változatba külön krém nem is kell, hisz a gyümölcs szinte lekvárrá sül. A rácsozás nem bonyolult, mégis feldobja a sütit.  

Fahéjas, szilvás pite linzertésztából

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 1 mokkáskanál sütőpor

A töltelékhez

  • 70 dkg szilva
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
Recept idők

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval és a sütőporral, majd reszeld hozzá a vajat. Morzsold össze, amikor már elég morzsalékos, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és annyi hideg vizet, hogy rugalmas tésztát kapj. Letakarva tedd a hűtőbe legalább 30 percre. 
 

Közben a szilvát mosd meg, magozd ki, és szórd meg cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Pihentetést követően a tésztát oszd két részre kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobb részt lisztezett felületen nyújtsd ki, és simítsd vajjal kikent piteformába. Terítsd szét rajta a szilvát. A maradék tésztát nyújtsd ki, és vágd fel csíkokra, majd rácsozd be a süti tetejét. A széleit nyomkodd rá a tésztára.


Kend meg felvert tojással, és előmelegített sütőben, 175 fokon süsd meg 40 perc alatt. Amikor szép piros, kiveheted a sütőből. 
A szilvától a lágy tejpite is sokkal finomabb lesz, és elkészíteni gyerekjáték. 

Ezt is szeretjük