Fahéjas, szilvás morzsasüti: langyosan, fagyival tálalva a legjobb
A roppanós morzsaréteg és az alatta megbújó fűszeres szilva együtt fantasztikusak. Édesszájúaknak kihagyhatatlan süti.

szilvas-morzsasuti-recept
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

A 47 éves gyönyörű modell túltolta a dögösséget: újraírta a vidéki báj fogalmát »

Brigitte Bardot ezzel a frizurával őrjítette meg a férfiakat: így készítsd el egyszerűen »

6 esküvői frizura, ami rövid hajból elkészítve a legszebb: ezeket kérd a fodrásztól »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem vagy gyakorlott pitekészítő, az angolok morzsasütijével akkor is bátran próbálkozhatsz. Ez a tészta is omlós, vajas, édes, csak nem kell pihentetni, nyújtani. Különlegessége, hogy a süti aljára kerül a gyümölcs. Érdemes a szilvát fűszerekkel megbolondítani. A morzsasüti langyosan a legfinomabb, főleg, ha fagyi is jár hozzá. 

Fahéjas, szilvás morzsasüti

Hozzávalók:

A tésztához

  • 28 dkg liszt
  • 18 dkg vaj
  • 16 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A gyümölcsös réteghez

  • 60 dkg szilva
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát mosd meg jó alaposan, magozd ki, szórd meg cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, és pihentesd egy tálban addig, amíg összeállítod a tésztát.
Szitáld egy tálba a lisztet, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, és reszeld hozzá a hideg vajat. Morzsold össze a tésztát. Akkor jó, ha darabos marad.

A gyümölcsös réteget rakd egy sütőtál aljába, majd szórd rá a morzsát. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Akkor jó, ha a teteje aranybarna, a gyümölcsös réteg pedig puhára párolódik.  
A szilva a ropogós leveles tésztát is feldobja. Marcipánnal megbolondítva különösen jó. 

Ezt is szeretjük