Fahéjas, szilvás morzsasüti: langyosan, fagyival tálalva a legjobb
A roppanós morzsaréteg és az alatta megbújó fűszeres szilva együtt fantasztikusak. Édesszájúaknak kihagyhatatlan süti.

szilvas-morzsasuti-recept
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

Most így a legszebb az ombre: csodás színátmenetek a hajba, melyek feldobják a sötét tincseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem vagy gyakorlott pitekészítő, az angolok morzsasütijével akkor is bátran próbálkozhatsz. Ez a tészta is omlós, vajas, édes, csak nem kell pihentetni, nyújtani. Különlegessége, hogy a süti aljára kerül a gyümölcs. Érdemes a szilvát fűszerekkel megbolondítani. A morzsasüti langyosan a legfinomabb, főleg, ha fagyi is jár hozzá. 

Fahéjas, szilvás morzsasüti

Hozzávalók:

A tésztához

  • 28 dkg liszt
  • 18 dkg vaj
  • 16 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A gyümölcsös réteghez

  • 60 dkg szilva
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát mosd meg jó alaposan, magozd ki, szórd meg cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, és pihentesd egy tálban addig, amíg összeállítod a tésztát.
Szitáld egy tálba a lisztet, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, és reszeld hozzá a hideg vajat. Morzsold össze a tésztát. Akkor jó, ha darabos marad.

A gyümölcsös réteget rakd egy sütőtál aljába, majd szórd rá a morzsát. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Akkor jó, ha a teteje aranybarna, a gyümölcsös réteg pedig puhára párolódik.  
A szilva a ropogós leveles tésztát is feldobja. Marcipánnal megbolondítva különösen jó. 

Ezt is szeretjük