Selymes, fahéjas szilvaleves: ha így habarod, biztosan nem lesz csomós
Használd ki, hogy most nem befőttből kell készítened a fahéjas szilvalevest! Hidegen-melegen egyformán finom.

fahejas-szilvaleves
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Mintás mintással? Ezt a szabályt kövesd, hogy nőies legyen az összhatás »

A legjobb micellás vizek körképe érzékeny, száraz bőrre »

Elfogadásra nevel a Barbie baba: sosem volt ennél fontosabb küldetése »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ősszel is főzhetsz friss gyümölcsből levest. De még milyen finomat! A szilva remek alapanyag, amihez szinte kötelező a fahéj. Jól illik még az édes levesbe a szegfűszeg és a vanília is. Habarásnál végezz hőkiegyenlítést, tehát a tejfölös-lisztes keverékhez rakj néhány kanál főzőlevet. Erre azért van szükség, hogy ne legyen csomós. Melegebb őszi napokon behűtve is kínálhatod. 

Fahéjas szilvaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg szilva
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 db egész szegfűszeg
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát magozd ki, majd tedd egy lábosba, és engedd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Ízesítsd cukorral, sóval, vaníliával, szegfűszeggel, fahéjjal, egy teáskanál citromlével és reszelt citromhéjjal. Főzd körülbelül 10 percig, majd húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel, vagy tedd át turmixgépbe, és turmixold simára.
 

Rakd vissza a tűzre, és habard be. A tejfölt keverd simára a liszttel, adj hozzá néhány evőkanál főzőlevet, és csorgasd a levesbe. Közben folyamatosan kavargasd. Forrald össze pár perc alatt. Tálalás előtt díszítsd ízlés szerint tejszínhabbal, citromhéjjal, gyümölccsel.
A szilva különféle smoothie-kba is tökéletes. Banánnal igazán laktató, bőven megállja a helyét reggeliként is. 

Ezt is szeretjük