Fahéjas sült banán: villámgyorsan kész a mennyei desszert
A fahéjas sült banán pikk-pakk elkészül, az íze és az illata is csodás, ráadásul ennél könnyebb nem lehetne.

Néha a legegyszerűbb desszertek a legfinomabbak. A sült banán a keleti konyha kedvence, a legkülönbözőbb módon készítik. Próbáld ki a bunda nélküli, fahéjas változatot! Kiválthatod vele a vacsorát, de desszertként is tálalhatod. A tetejére csorgathatsz olvasztott csokit, vagy akár narancsmártással is kínálhatod.
Fahéjas sült banán
Hozzávalók
- 4 db banán
- 1.5 evőkanál fahéj
- 1 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 mokkáskanál szegfűszeg
- vaj
Elkészítés:
A banánt pucold meg, és hosszában vágd ketté, de akár negyedelheted is. Locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon be. Keverd össze egy tálban az étkezési keményítőt, a szegfűszeget és a fahéjat, majd forgasd bele a gyümölcsdarabokat.
Egy tűzálló tálat kenj ki kevés vajjal, és rendezd el benne szépen a banándarabokat. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 20-25 perc alatt. Közben forgasd meg a gyümölcsöket, hogy egyformán piruljanak.
A banán feldobja a sütiket, de a zabkásába is isteni. Így biztos, hogy a gyerek is megeszi.
Kép: Getty Images.