Fahéjas, mézes krémes a nagynéném bevált receptje szerint - Másnapra még puhább és finomabb lesz
Képtelenség ellenállni a házi, főzött krémmel készült, csokival bevont, mennyei fahéjas, mézes krémesnek.

Fahéjas, mézes krémes a nagynéném bevált receptje szerint - Másnapra még puhább és finomabb lesz
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

Esküvői dekorációk fenyőággal - Télies és romantikus »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha rajongsz a mézes krémesért, feltétlenül próbáld ki fahéjjal is! A süti nagy előnye, hogy előre elkészíthető, sőt, akkor lesz igazán puha, ha legalább egy napig pihenteted. Az egyetlen nagy hiba, amit elkövethetsz, ha túlsütöd, mert akkor soha nem fog megpuhulni. Elég tömény, így egyszerre nem bírsz belőle túl sokat megenni.

Hozzávalók 30 szelethez:

Tésztához

  • 45 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál méz
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 db tojás

Krémhez

  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg búzadara
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 1 l tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • lekvár

Tetejére

  • 25 dkg étcsoki
  • 3 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a vajat, a mézet, a cukrot, a tojást és a fahéjat vízgőz fölött dolgozd össze. Amikor egynemű, add hozzá a szódabikarbónával vegyített, átszitált lisztet is, majd jól gyúrd össze a tésztát. Formázz belőle három-négy cipót, attól függően, hogy hány lapot szeretnél készíteni. Csomagold folpack fóliába, és tedd a hűtőbe legalább egy órára. Pihentetést követően lisztezett felületen nyújtsd vékonyra. Helyezd az első lapot egy papírral letakart sütőlemezre, és süsd meg 200 fokon hat perc alatt. Így járj el a többi lappal is.

A krémhez a tejet kezdd melegíteni, add hozzá a vaníliát, rakd hozzá a búzadarát, a lisztet és a cukor felét, majd kis lángon főzd sűrűre. Miközben hűl, többször keverd meg. A vajat habosítsd a maradék cukorral és a fahéjjal, majd dolgozd bele a grízes masszát.
 

Végül állítsd össze a sütit, az első fahéjas lapra kenj krémet, majd ismét tészta és krém következik. Addig rétegezd, amíg vannak hozzávalók. A közepére kenhetsz lekvárt. A tetejére gőz fölött olvaszd fel az étcsokit, rakd hozzá az olajat, majd egyengesd a sütire. Tedd a hűtőbe legalább hat-nyolc órára, és tálalás előtt szeleteld fel.

Blog.hu ajánló