Szuperpuha, fahéjas mézes krémes: ezzel a tésztával könnyű bánni
A mézes krémesről se feledkezz meg a nagy karácsonyi sürgés-forgásban! Ezt a változatot a fahéj teszi még vonzóbbá.
Sok családban mézes sütemények nélkül elképzelhetetlen a karácsony. Ez a puha, krémes édesség remek választás. Hogy még ünnepibb, finomabb legyen, a tésztájába szórj fahéjat is! Fontos, hogy a mézet melegen tedd a tésztába, és ne süsd túl, különben nem fog megpuhulni. Feltétlenül készítsd el egy nappal tálalás előtt, mert pihennie kell neki.
Fahéjas mézes krémes
Hozzávalók
A tésztához
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 4 evőkanál tej
- 3 evőkanál méz
- 1 db tojás
- 1 púpos evőkanál fahéj
A krémhez
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 4 evőkanál liszt
A tetejére
- mandula
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, és rakd hozzá a forró, olvasztott mézet, a tejet, a cukrot, a puha vajat, a tojást és a fahéjat. Jól gyúrd össze. Amikor szép fényes, összeáll, lejön a kezedről, formázz belőle négy-hat gombócot, attól függően, hogy hány lapot szeretnél. Lisztezett felületen nyújtsd ki valamivel nagyobbra, mint a tepsid, majd a hátlapján egyesével süsd meg 180 fokos sütőben hat-nyolc perc alatt. Ha elkezd színesedni, vedd ki a sütőből, mert hamar megég.
Amíg a tészta hűl, készítsd el a krémet. A tejet öntsd egy lábosba, rakd hozzá a lisztet, és kevergetve főzz belőle a pudinghoz hasonló, sűrű krémet. Egészen addig kavard, amíg ki nem hűl a massza. A vajat habosítsd a porcukorral, majd forgasd össze a lisztes péppel. A lapokat töltsd meg, a süti tetejét pedig szórd meg manduladarabokkal.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció