Fahéjas, mézes krémes a nagynéném bevált receptje szerint - Másnapra még puhább és finomabb lesz

Képtelenség ellenállni a házi, főzött krémmel készült, csokival bevont, mennyei fahéjas, mézes krémesnek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha rajongsz a mézes krémesért, feltétlenül próbáld ki fahéjjal is! A süti nagy előnye, hogy előre elkészíthető, sőt, akkor lesz igazán puha, ha legalább egy napig pihenteted. Az egyetlen nagy hiba, amit elkövethetsz, ha túlsütöd, mert akkor soha nem fog megpuhulni. Elég tömény, így egyszerre nem bírsz belőle túl sokat megenni.

fahejas-mezes-kremes

Fahéjas, mézes krémes

Hozzávalók 30 szelethez

Tésztához

  • 45 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál méz
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj őrölt
  • 1 db tojás

Krémhez

  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg búzadara
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 1 l tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • lekvár

Tetejére

  • 25 dkg étcsoki
  • 3 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a vajat, a mézet, a cukrot, a tojást és a fahéjat vízgőz fölött dolgozd össze. Amikor egynemű, add hozzá a szódabikarbónával vegyített, átszitált lisztet is, majd jól gyúrd össze a tésztát. Formázz belőle három-négy cipót, attól függően, hogy hány lapot szeretnél készíteni. Csomagold folpack fóliába, és tedd a hűtőbe legalább egy órára. Pihentetést követően lisztezett felületen nyújtsd vékonyra. Helyezd az első lapot egy papírral letakart sütőlemezre, és süsd meg 200 fokon hat perc alatt. Így járj el a többi lappal is.

A krémhez a tejet kezdd melegíteni, add hozzá a vaníliát, rakd hozzá a búzadarát, a lisztet és a cukor felét, majd kis lángon főzd sűrűre. Miközben hűl, többször keverd meg. A vajat habosítsd a maradék cukorral és a fahéjjal, majd dolgozd bele a grízes masszát.
 

Végül állítsd össze a sütit, az első fahéjas lapra kenj krémet, majd ismét tészta és krém következik. Addig rétegezd, amíg vannak hozzávalók. A közepére kenhetsz lekvárt. A tetejére gőz fölött olvaszd fel az étcsokit, rakd hozzá az olajat, majd egyengesd a sütire. Tedd a hűtőbe legalább hat-nyolc órára, és tálalás előtt szeleteld fel.

fahejas-mezes-kremes

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük