Fahéjas, mézes krémes a nagynéném bevált receptje szerint - Másnapra még puhább és finomabb lesz
Képtelenség ellenállni a házi, főzött krémmel készült, csokival bevont, mennyei fahéjas, mézes krémesnek.
Ha rajongsz a mézes krémesért, feltétlenül próbáld ki fahéjjal is! A süti nagy előnye, hogy előre elkészíthető, sőt, akkor lesz igazán puha, ha legalább egy napig pihenteted. Az egyetlen nagy hiba, amit elkövethetsz, ha túlsütöd, mert akkor soha nem fog megpuhulni. Elég tömény, így egyszerre nem bírsz belőle túl sokat megenni.
Fahéjas, mézes krémes
Hozzávalók 30 szelethez
Tésztához
- 45 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 4 evőkanál méz
- 4 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj őrölt
- 1 db tojás
Krémhez
- 25 dkg vaj
- 15 dkg búzadara
- 15 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 1 l tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- lekvár
Tetejére
- 25 dkg étcsoki
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A tésztához a vajat, a mézet, a cukrot, a tojást és a fahéjat vízgőz fölött dolgozd össze. Amikor egynemű, add hozzá a szódabikarbónával vegyített, átszitált lisztet is, majd jól gyúrd össze a tésztát. Formázz belőle három-négy cipót, attól függően, hogy hány lapot szeretnél készíteni. Csomagold folpack fóliába, és tedd a hűtőbe legalább egy órára. Pihentetést követően lisztezett felületen nyújtsd vékonyra. Helyezd az első lapot egy papírral letakart sütőlemezre, és süsd meg 200 fokon hat perc alatt. Így járj el a többi lappal is.
A krémhez a tejet kezdd melegíteni, add hozzá a vaníliát, rakd hozzá a búzadarát, a lisztet és a cukor felét, majd kis lángon főzd sűrűre. Miközben hűl, többször keverd meg. A vajat habosítsd a maradék cukorral és a fahéjjal, majd dolgozd bele a grízes masszát.
Végül állítsd össze a sütit, az első fahéjas lapra kenj krémet, majd ismét tészta és krém következik. Addig rétegezd, amíg vannak hozzávalók. A közepére kenhetsz lekvárt. A tetejére gőz fölött olvaszd fel az étcsokit, rakd hozzá az olajat, majd egyengesd a sütire. Tedd a hűtőbe legalább hat-nyolc órára, és tálalás előtt szeleteld fel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció