Olcsó és gyors fahéjas keksz, amit jó előre elkészíthetsz
A kellemes illatú, zamatos keksz tésztája belül omlós, kívül pedig a fahéjas cukortól jó ropogós.

Olcsó és gyors fahéjas keksz, amit jó előre elkészíthetsz
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Ők voltak a ’80-as évek legjobban kereső szupermodelljei: mindenki rájuk akart hasonlítani »

30 perc táncos edzés a sztáredzővel: ezt a tornát nem unod meg soha »

A legbanálisabb okok a zsíros haj hátterében: ezekre nem is gondolnál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha igazi karácsonyi aprósütit keresel, süsd meg ezt a fahéjas kekszet! A mézeskalács-fűszerkeveréknek köszönhetően ünnepivé teheted. Nem kell az utolsó pillanatra hagynod, hisz a dobozban hosszabb ideig eláll. Díszcsomagolásban pedig akár ajándékba is adhatod. 

Fahéjas keksz recept

Hozzávalók 30 darabhoz:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 12.5 dkg vaj
  • 10 dkg barna cukor
  • 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • narancshéj

A forgatáshoz

  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet vegyítsd a sütőporral, a mézeskalács-fűszerkeverékkel, a reszelt narancshéjjal, majd add hozzá a hideg, felkockázott vajat. Kezdd összemorzsolni, amikor már kellően morzsalékos, add hozzá a tojást és a kétféle cukrot. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát, és formázz diónyi nagyságú golyókat. 
 

A forgatáshoz a kristálycukrot és a fahéjat keverd össze egy tányérban, majd hempergesd meg benne a golyókat. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. A sütőből kivéve rakd a kekszeket rácsra, majd hűtsd ki teljesen.

Ezt is szeretjük