Karácsonyi fahéjas csillagok eredeti német recept szerint

A puha tésztájú, mázzal díszített, fahéjas csillag a németek kedvenc karácsonyi aprósütije.

Fahéjas csillagok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karácsonyi süteményes tálon jól mutatnak a fahéjas csillagok. Ki mogyoróval, ki mandulával készíti, vagy akár mindkettőt is rakhatsz a sütibe. Gluténérzékenyek is megehetik, hisz lisztet nem tartalmaz. A kiszúrót időnként vizezd be, hogy ne ragadjon hozzá a tészta. Előre is elkészítheted, hisz fémdobozban hetekig eláll. 

Fahéjas csillagok

Hozzávalók

A tésztához

  • 25 dkg hámozatlan mandula
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál méz
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 teáskanál fahéj
  • citromhéj

A mázhoz

  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojásfehérje
Recept idők

Elkészítés:

A mandulát daráld le, és rakd egy tálba. Keverd hozzá a porcukrot, a fahéjat, a mézet, a citromhéjat és a tojásfehérjét. Gyúrd addig, amíg összeáll, szép fényes és sima nem lesz. Formázz belőle egy nagy cipót. Rakd a tésztát folpack fólia közé, és nyújtsd ki öt-hat milliméter vastagra. Csillagformával szaggasd ki, majd rakosgasd sütőpapírral bélelt tepsibe.

A mázhoz a tojásfehérjét és a cukrot keverd addig, amíg nagyon sűrű, fehér krémet nem kapsz. A csillagok tetejét kend be a cukormázzal. Told forró sütőbe, és süsd meg 10-15 perc alatt. Ha a máz száraz, kiveheted a sütőből. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük