Karácsonyi fahéjas csillagok eredeti német recept szerint
A puha tésztájú, mázzal díszített, fahéjas csillag a németek kedvenc karácsonyi aprósütije.

Karácsonyi fahéjas csillagok eredeti német recept szerint
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karácsonyi süteményes tálon jól mutatnak a fahéjas csillagok. Ki mogyoróval, ki mandulával készíti, vagy akár mindkettőt is rakhatsz a sütibe. Gluténérzékenyek is megehetik, hisz lisztet nem tartalmaz. A kiszúrót időnként vizezd be, hogy ne ragadjon hozzá a tészta. Előre is elkészítheted, hisz fémdobozban hetekig eláll. 

Fahéjas csillagok

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg hámozatlan mandula
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál méz
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 teáskanál fahéj
  • citromhéj

A mázhoz

  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojásfehérje
Recept idők

Elkészítés:

A mandulát daráld le, és rakd egy tálba. Keverd hozzá a porcukrot, a fahéjat, a mézet, a citromhéjat és a tojásfehérjét. Gyúrd addig, amíg összeáll, szép fényes és sima nem lesz. Formázz belőle egy nagy cipót. Rakd a tésztát folpack fólia közé, és nyújtsd ki öt-hat milliméter vastagra. Csillagformával szaggasd ki, majd rakosgasd sütőpapírral bélelt tepsibe.

A mázhoz a tojásfehérjét és a cukrot keverd addig, amíg nagyon sűrű, fehér krémet nem kapsz. A csillagok tetejét kend be a cukormázzal. Told forró sütőbe, és süsd meg 10-15 perc alatt. Ha a máz száraz, kiveheted a sütőből. 

Ezt is szeretjük