Karácsonyi fahéjas csillagok eredeti német recept szerint
A puha tésztájú, mázzal díszített, fahéjas csillag a németek kedvenc karácsonyi aprósütije.

Karácsonyi fahéjas csillagok eredeti német recept szerint
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Feszessé és nagyon puhává teszi a bőrt: olcsó, házi testradír, amihez nem kell semmi különleges »

Ilyen nőies a félhosszú haj az esküvőn: 13 inspiráló frizurát mutatunk »

Olvad a zsír, feszesedik a test: szuperintenzív, 10 perces edzés, ha tényleg nincs időd többre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karácsonyi süteményes tálon jól mutatnak a fahéjas csillagok. Ki mogyoróval, ki mandulával készíti, vagy akár mindkettőt is rakhatsz a sütibe. Gluténérzékenyek is megehetik, hisz lisztet nem tartalmaz. A kiszúrót időnként vizezd be, hogy ne ragadjon hozzá a tészta. Előre is elkészítheted, hisz fémdobozban hetekig eláll. 

Fahéjas csillagok

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg hámozatlan mandula
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál méz
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 teáskanál fahéj
  • citromhéj

A mázhoz

  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojásfehérje
Recept idők

Elkészítés:

A mandulát daráld le, és rakd egy tálba. Keverd hozzá a porcukrot, a fahéjat, a mézet, a citromhéjat és a tojásfehérjét. Gyúrd addig, amíg összeáll, szép fényes és sima nem lesz. Formázz belőle egy nagy cipót. Rakd a tésztát folpack fólia közé, és nyújtsd ki öt-hat milliméter vastagra. Csillagformával szaggasd ki, majd rakosgasd sütőpapírral bélelt tepsibe.

A mázhoz a tojásfehérjét és a cukrot keverd addig, amíg nagyon sűrű, fehér krémet nem kapsz. A csillagok tetejét kend be a cukormázzal. Told forró sütőbe, és süsd meg 10-15 perc alatt. Ha a máz száraz, kiveheted a sütőből. 

Ezt is szeretjük