Karácsonyi fahéjas csillagok eredeti német recept szerint
A puha tésztájú, mázzal díszített, fahéjas csillag a németek kedvenc karácsonyi aprósütije.

Karácsonyi fahéjas csillagok eredeti német recept szerint
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Kiütések és irritáció borotválkozás után? Megmondjuk, mit csinálsz rosszul »

8 étel, amitől makulátlanul tiszta bőröd lesz: fogyaszd őket rendszeresen »

Gyönyörű nő lett a Vágy és vezeklés egykori sztárja: Saoirse Ronan igazi ír szépség »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karácsonyi süteményes tálon jól mutatnak a fahéjas csillagok. Ki mogyoróval, ki mandulával készíti, vagy akár mindkettőt is rakhatsz a sütibe. Gluténérzékenyek is megehetik, hisz lisztet nem tartalmaz. A kiszúrót időnként vizezd be, hogy ne ragadjon hozzá a tészta. Előre is elkészítheted, hisz fémdobozban hetekig eláll. 

Fahéjas csillagok

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg hámozatlan mandula
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál méz
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 teáskanál fahéj
  • citromhéj

A mázhoz

  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojásfehérje
Recept idők

Elkészítés:

A mandulát daráld le, és rakd egy tálba. Keverd hozzá a porcukrot, a fahéjat, a mézet, a citromhéjat és a tojásfehérjét. Gyúrd addig, amíg összeáll, szép fényes és sima nem lesz. Formázz belőle egy nagy cipót. Rakd a tésztát folpack fólia közé, és nyújtsd ki öt-hat milliméter vastagra. Csillagformával szaggasd ki, majd rakosgasd sütőpapírral bélelt tepsibe.

A mázhoz a tojásfehérjét és a cukrot keverd addig, amíg nagyon sűrű, fehér krémet nem kapsz. A csillagok tetejét kend be a cukormázzal. Told forró sütőbe, és süsd meg 10-15 perc alatt. Ha a máz száraz, kiveheted a sütőből. 

Ezt is szeretjük