Illatos, ropogós fahéjas csigák: leveles tésztából pillanatok alatt megvan
Időszűkében leveles tésztából is készíthetsz fahéjas csigát, ami így pillanatok alatt az asztalra kerül.

fahejas csiga
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha odavagy a péksüteményekért, de nincs időd hosszan dagasztani és keleszteni, leveles tésztából is elkészítheted az édes finomságokat. A kész tésztából sütött apró fahéjas csigákat mindenki nagy örömmel fogja befalni. Ha fagyasztott változatot használsz, elkészítés előtt hűtőben vagy szobahőmérsékleten olvaszd ki.

Fahéjas csigák leveles tésztából

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál porcukor
  • 3 kávéskanál fahéj
  • 1 csomag leveles tészta
  • ízlés szerint porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A porcukrot keverd el a fahéjjal, a vajat vastag aljú kis lábosban olvaszd fel. Ha fagyasztott tésztát vásároltál, lisztezett deszkán nyújtsd ki, ha frisset, egyszerűen csak csavard le. A tésztát kend meg az olvasztott vaj felével, szórd meg a fahéjas cukorral, tekerd fel, mint a palacsintát, és éles késsel darabold fel. Az így kapott csigákat helyezd el egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kend meg a tetejüket az olvasztott vaj másik felével, és told a sütőbe negyedórára, amíg aranysárgára sülnek. Tálaláskor ízlés szerint porcukorral szórhatod meg a tetejüket.
 

A készen vásárolt leveles tészta nagyon változatos módokon használható fel - ha bolognai raguval töltöd, igazán laktató vendégváró csemegét készíthetsz.

Ezt is szeretjük