Zamatos almaszósz fahéjas illatfelhőben: desszertként vagy sült húsokhoz
Fűszerezd bátran a selymes, fahéjas almaszószt, mindig jó hozzá a fahéj, a szegfűszeg és a gyömbér!

fahejas-almaszosz
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A divatos teddy kabát nőies verzióban: nem fogsz plüssmackónak tűnni, ha így viseled »

Tényleg 42 éves Laetitia Casta? – Legújabb fotóin 30-nak is alig néznénk, és nem a retus miatt »

Ezekre figyelj, ha megsínyli a bőröd a maszkviselést: így előzd meg a katasztrofális tüneteket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Emlékszel még a menzáról az almaszószos sült húsra? Ha ízlett, ezt a változatot is meg kell kóstolnod. Sokkal finomabb, ráadásul önálló desszertként is megállja a helyét. Édes, fűszeres, és fél óra alatt elkészül. Ha nem fogy el rögtön, hűtőben egy-két napig eláll. 

Fahéjas almaszósz

Hozzávalók:

  • 5 db alma
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál citrom
  • 0.5 mokkáskanál gyömbér
  • 0.5 mokkáskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

Az almát pucold meg, vágd ketté, és távolítsd el a magházat. Szeld kisebb gerezdekre vagy kockákra, és locsold meg a citrom levével. Tedd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Szórd meg fahéjjal, gyömbérrel, vaníliával, szegfűszeggel, és főzd puhára 15-20 perc alatt. A vége felé rakd hozzá a cukrot, és pürésítsd botmixerrel. Ha úgy szereted, hagyhatsz darabokban is gyümölcsöt. Melegen és hidegen egyaránt finom. 
Ne dobd ki az alma héját, olcsón és könnyedén almaecetet készíthetsz belőle. 

Ezt is szeretjük