Illatos almás tekercs kelt tésztából: mázzal, fahéjjal ellenállhatatlan
A fantasztikusan puha fahéjas-almás tekercs tökéletes őszi sütemény, ami másnaposan sem okoz csalódást.

fahejas-almas-tekercs
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha az almás sütiket és a klasszikus fahéjas csigákat is szereted, miért ne ötvöznéd a kettőt? Ideális egy tartalmas leves után, illetve tízóraira. Bátran fogj hozzá akkor is, ha eddig nem nagyon próbálkoztál kelt tésztával. A tekercseket akár muffinsütőben is megsütheted. Fontos, hogy a tésztát hagyd kétszer megkelni. 

Fahéjas-almás tekercs

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 5 db alma
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál citormlé
  • 2 csomag vaníliás cukor

A mázhoz

  • 0.5 bögre víz
  • 0.5 bögre cukor
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tejet langyosítsd meg, morzsold bele az élesztőt, add hozzá a kristálycukrot. Pihentesd körülbelül 10 percig, amíg jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, tedd hozzá a sót, a megkelt élesztőt, a vajat, és üsd hozzá a tojást. Dagaszd meg a tésztát. Amikor összeáll, lejön a kezedről és az edény széléről, formázz belőle cipót, takard le, és keleszd meleg helyen.

Közben az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, és vágd vékony szeletekre, vagy reszeld le. Locsold meg a citrom levével. A  fahéjat keverd össze a vaníliás cukorral.

 

A duplájára emelkedett tésztát oszd két részre, és nyújtsd ki téglalap alakúra. Rakd rá az almás tölteléket, szórd meg a fahéjas keverékkel, és csavard fel. Vágd másfél-két centis szeletekre, majd a tekercseket rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyj nagyobb távolságokat a csigák között, mert tovább fognak nőni. Pihentesd még 20 percig, majd told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. 


A mázhoz a cukrot, a vizet, a lisztet, a fahéjat és a vaníliás cukrot szórd egy lábosba. Kevergetve, kis lángon főzd addig, amíg homogén, sűrű masszát nem kapsz. Húzd le a tűzről, majd amikor kicsit hűl, locsold meg vele a tekercseket. 
Az alma és a fahéj a muffinban is remek párost alkotnak. Az egyszerű sütit pikk-pakk összedobod. 

Ezt is szeretjük