Almás sajttorta téli fűszerekkel: a belseje remegős
Ilyen az igazi téliesített sajttorta: almás, fahéjas és nagyon zamatos.

Almás sajttorta téli fűszerekkel: a belseje remegős
Ez is érdekelhet

Egyre népszerűbb Magyarországon a biztonságos látásjavító lézerkezelés: gyors és fájdalommentes (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Hogyan viseld a leggingset, hogy sikkes legyen? 6 divatos szettet mutatunk »

Sál 25 módon: jól mutatnak, és nem nehéz megkötni őket »

Ezt a képet mentsd le, ha esküvőd lesz: segít a ruhaválasztásban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ki mondta, hogy a sajttorta csak nyári desszert lehet? Megsütve, téli fűszerekkel, fahéjjal és a bármikor bevethető almával akár a téli ünnepeken is népszerű lesz azok körében, akiket megkínálsz vele. Finom lágy és krémes lesz.

Fahéjas-almás sajttorta

Hozzávalók 12 szelethez:

Alaphoz

  • 20 dkg keksz
  • 8 dkg vaj

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 3 db alma
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A krémhez a mascarponét, a tojást, a cukrot, a joghurtot, a lisztet és a vaníliát jól keverd ki. A tejszínhabot verd keményre, és forgasd a mascarponés krémhez. A sütemény aljához a megolvasztott vajat gyúrd össze a darált keksszel, és nyomkodd egy közepes méretű, kerek tortaforma aljába. Figyelj, hogy legyen oldala is. Süsd előmelegített sütőben, 200 fokon öt percig.
 

Ezt követően vedd ki a sütőből, és öntsd rá a mascarponés masszát. Kicsit egyengesd el, majd tedd vissza még 160 fokra 20 percig. Végül rakd ki megmosott, gerezdekre vágott almával, és szórd meg a tetejét fahéjjal. Süsd még 15-20 percig. Várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel.

Ezt is szeretjük