Almás sajttorta téli fűszerekkel: a belseje remegős
Ilyen az igazi téliesített sajttorta: almás, fahéjas és nagyon zamatos.
Ki mondta, hogy a sajttorta csak nyári desszert lehet? Megsütve, téli fűszerekkel, fahéjjal és a bármikor bevethető almával akár a téli ünnepeken is népszerű lesz azok körében, akiket megkínálsz vele. Finom lágy és krémes lesz.
Fahéjas-almás sajttorta
Hozzávalók 12 szelethez
Alaphoz
- 20 dkg keksz
- 8 dkg vaj
Krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg cukor
- 3 db alma
- 2 db tojás
- 2 dl tejszín
- 1 dl natúr joghurt
- 1 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A krémhez a mascarponét, a tojást, a cukrot, a joghurtot, a lisztet és a vaníliát jól keverd ki. A tejszínhabot verd keményre, és forgasd a mascarponés krémhez. A sütemény aljához a megolvasztott vajat gyúrd össze a darált keksszel, és nyomkodd egy közepes méretű, kerek tortaforma aljába. Figyelj, hogy legyen oldala is. Süsd előmelegített sütőben, 200 fokon öt percig.
Ezt követően vedd ki a sütőből, és öntsd rá a mascarponés masszát. Kicsit egyengesd el, majd tedd vissza még 160 fokra 20 percig. Végül rakd ki megmosott, gerezdekre vágott almával, és szórd meg a tetejét fahéjjal. Süsd még 15-20 percig. Várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció