Ellenállhatatlan fahéjas-almás rétes: gyors és hihetetlenül egyszerű kész réteslapból
Ha bolti réteslapokat használsz, el sem tudod hibázni az illatos, mennyei fahéjas-almás rétest!

Réteslapot készíteni időigényes, és a végeredmény sem mindig tökéletes. Épp ezért bátran használj bolti lapokat. Almával, fahéjjal töltve biztosan nem fogsz csalódni benne. Előbb a széleit hajtsd be, csak utána tekerd fel a tésztát, így biztosan nem szakad, és nem folyik ki a végein a töltelék.
Fahéjas-almás rétes
Hozzávalók
- 1 csomag réteslap
- 5 dkg cukor
- 1.5 kg alma
- 0.5 db citrom
- 2 teáskanál fahéj
- olaj a kenéshez
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Locsold meg a citrom levével, és szórd meg cukorral, fahéjjal. Pihentesd legalább 30 percig. Egy konyharuhát nedvesíts be, majd óvatosan hajtogass ki rajta három réteslapot. Mindegyik tetejét kend meg kevés olajjal. A legfelsőre szórj zsemlemorzsát, majd a jól kicsavart tölteléket halmozd a közepére.
A két végét hajtogasd be, majd konyharuha segítségével tekerd fel, és kend meg olajjal. Ügyelj, hogy ne hajtogasd túlságosan szorosan, mert akkor sütés közben szétrepedhet. Szurkáld meg a tetejét néhány helyen villával. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt süsd aranybarnára.
Ha a rétest káposztával töltöd, akár főételként is fogyaszthatod.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció