Fahéjas, almás morzsasüti: csak szórd egymásra a tésztát és a gyümölcsöt
A fahéjas, almás morzsasüti az egyik leggyorsabban összeállítható desszert.
A morzsasüti a legegyszerűbb piték egyike, hisz nem kell nyújtani, hűtőben pihentetni a vajas tésztát. Az almás-fahéjas változat különösen népszerű. Tökéletes választás akkor is, ha hirtelen vendégek toppannak be hozzád. Még azt sem kell megvárnod, míg a süti teljesen kihűl, hisz melegen, langyosan, fagyival tálalva a legfinomabb. Az utolsó morzsáig elfogy.
Fahéjas-almás morzsasüti
Hozzávalók
Tésztához
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 csipet só
Almás réteghez
- 3 db alma
- 7 dkg dió
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál citrom
Elkészítés:
Az almát mosd meg, pucold meg, és vágd kis darabokra, majd csepegtesd rá a citrom levét, nehogy megbarnuljon. Rendezd a gyümölcsöt egy vajjal kikent tepsibe. Keverd össze a cukrot, a fahéjat és a vaníliát, majd szórd meg vele az almát. Még diót, magvakat is rakhatsz rá.
Tedd egy tálba a kis darabokra vágott, hideg vajat, a lisztet, és gyors mozdulatokkal, az ujjbegyeddel morzsold össze a cukorral, a fahéjjal, valamint a csipetnyi sóval. Ne dolgozd teljesen simára a tésztát, morzsás állagot kell kapnod. Szórd a tésztát az almadarabok tetejére, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 40 percig. Ha a morzsa túl gyorsan pirul, takard le. Szinte rögtön tálalhatod is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció