Fahéjas, almás morzsasüti: csak szórd egymásra a tésztát és a gyümölcsöt

A fahéjas, almás morzsasüti az egyik leggyorsabban összeállítható desszert.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A morzsasüti a legegyszerűbb piték egyike, hisz nem kell nyújtani, hűtőben pihentetni a vajas tésztát. Az almás-fahéjas változat különösen népszerű. Tökéletes választás akkor is, ha hirtelen vendégek toppannak be hozzád. Még azt sem kell megvárnod, míg a süti teljesen kihűl, hisz melegen, langyosan, fagyival tálalva a legfinomabb. Az utolsó morzsáig elfogy.

almas-fahejas-morzsasuti

Fahéjas-almás morzsasüti

Hozzávalók

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 csipet

Almás réteghez

  • 3 db alma
  • 7 dkg dió
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál citrom
Recept idők

Elkészítés:

Az almát mosd meg, pucold meg, és vágd kis darabokra, majd csepegtesd rá a citrom levét, nehogy megbarnuljon. Rendezd a gyümölcsöt egy vajjal kikent tepsibe. Keverd össze a cukrot, a fahéjat és a vaníliát, majd szórd meg vele az almát. Még diót, magvakat is rakhatsz rá.
 

Tedd egy tálba a kis darabokra vágott, hideg vajat, a lisztet, és gyors mozdulatokkal, az ujjbegyeddel morzsold össze a cukorral, a fahéjjal, valamint a csipetnyi sóval. Ne dolgozd teljesen simára a tésztát, morzsás állagot kell kapnod. Szórd a tésztát az almadarabok tetejére, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 40 percig. Ha a morzsa túl gyorsan pirul, takard le. Szinte rögtön tálalhatod is.

almas-morzsasuti

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük