Fahéjas, almás leveles háromszögek: a karácsonyi finomság villámgyorsan
Az univerzális leveles tésztából rekordidő alatt süthetsz pazar almás leveles háromszögeket fahéjjal megbolondítva.

almas-leveles-haromszogek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fahéjas, almás leveles háromszögek tízóraira ugyanolyan jók, mint ünnepi vendégvárónak. Ez a süti akkor is bevethető, ha a nagy hajtásban nincs időd macerás desszertre. Feltéve, ha rejtőzködik a hűtődben leveles tészta. Csak ki kell nyújtani, megtölteni, és mehet is a sütőbe. Még melegen szórd meg vaníliás porcukorral!

Fahéjas, almás leveles háromszögek

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 kg alma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Amennyiben szükséges, a leveles tésztát olvaszd fel szobahőmérsékleten. Az almát mosd meg alaposan, pucold meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Rakd egy lábosba, szórd meg cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, és párold puhára. Húzd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl.
 

A leveles tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, majd vágd egyforma nagyságú négyzetekre. Kanalazz mindegyikre az almás töltelékből, és hajtsd össze úgy, hogy háromszögeket kapj. A széleket jól nyomkodd meg, nehogy szétnyíljon a tészta sütés közben. Kend le felvert tojással, és forró sütőben, 190 fokon süsd aranybarnára 20 perc alatt. 
Az almás rétes is régi klasszikus, ami házilag nyújtott tésztából a legfinomabb. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük