Fahéjas-almás kevert kenyérformában sütve: csak 10 perc munka van vele
A fahéjas-almás kevertnek legalább olyan puha a tésztája, mint a piskótának. Az illata pedig az egész lakást belengi.
Az almás sütinek mindig szezonja van, ráadásul a végtelenségig variálható. Különféle kevert tésztákat is feldobhatsz vele, finomabbá és puhábbá, szaftosabbá válik a tészta, így nem fenyegeti a kiszáradás veszélye. Kenyérformában csábító és praktikus, hisz könnyű szeletelni, és csomagolni belőle.
Fahéjas-almás kevert kenyérformában
Hozzávalók
- 50 dkg alma
- 30 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 3 db tojás
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. Locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal. Keverd habosra a vajat a kétféle cukorral, add hozzá a tojásokat, és verd tovább az egészet. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és forgasd a tojásos masszába. Végül dolgozd hozzá a fahéjas almát.
Simítsd a masszát kivajazott, keskeny sütőformába, őzgerincsütőbe, és 50 perc alatt süsd meg 170 fokon. Teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Amikor szép aranybarna, szúrj a tésztába egy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben ragad rá tészta, kiveheted a sütőből.
Ha van otthon diód, a nagyon egyszerű diós kevert süti is remek választás.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció