Így készül a habos, krémes Eton mess, az angolok kultikus desszertje
A gyümölcsös, habcsókos Eton mess a híres angol kollégium kedvelt édessége, az egyik legelegánsabb pohárkrém.

Így készül a habos, krémes Eton mess, az angolok kultikus desszertje
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legenda szerint a híres angol iskolában, az Eton Collage-ban készítették el először a mennyei Eton mess desszertet. Az alapja habcsók, így ez az édesség a felesleges tojásfehérjék hasznosítására is kiváló. A pohárkrémbe kerülő gyümölcs évszakonként változhat, jól illik hozzá az eper, a málna és a meggy is. A habcsókot elkészítheted egy-két nappal a tálalás előtt, de feltétlenül tedd jól zárható dobozba!

Eton mess recept

Hozzávalók 4 személyre:

Habcsók

  • 3 db tojásfehérje
  • 12 dkg porcukor
  • 0.5 db citrom

Krémhez

  • 35 dkg málna
  • 12 dkg cukor
  • 5 db habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjéket rakd egy tálba, ügyelj arra, hogy ne kerüljön bele sárgája, és kezdd verni. Amikor félig kemény, add hozzá kanalanként a porcukrot és a citrom levét. Verd addig, amíg fényes lesz, és a habverő hegyén csúcsosan megáll. A masszából evőkanállal készíts kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól öt centis távolságra. Előmelegített sütőben, 100 fokon szárítsd körülbelül egy órán át. Ha elég kemény, kapcsold le a sütőt, és hagyd benne kihűlni a habcsókokat.

A kiválogatott málnát alaposan mosd meg, és a felét pürésítsd. A tejszínhabot verd kemény habbá, és rakd hozzá a porcukrot. Elegáns tálkákba vagy poharakba rétegezd a hozzávalókat. Az aljába tördeld a habcsókot, mehet rá a tejszín, majd kanalazz rá gyümölcsszószt, és rakj rá málnát. Akár több réteget is készíthetsz. A pohárkrémet rögtön tálald.

Ezt is szeretjük