Erdélyi márványos kuglóf keverve: mennyei, békebeli süti egyszerűen
Kevés munka, látványos és ellenállhatatlan végeredmény: ez a puha kuglóf vendégek nélkül is villámgyorsan elfogy.

erdelyi-marvanykuglof
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Frizurakészítés spéci eszközökkel: letesztelte a blogger, mit tudnak a koreai hajbigyók »

Megcsinálták a Crocs papucs csizma változatát – Nem tudjuk, sírjunk-e vagy nevessünk »

Divatosak, nőiesek, és keskenyebbnek mutatják a csípőt: így viseld a vállhangsúlyos felsőket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kuglóf az egyik legrégebbi és legjobb húsvéti sütemény, ami eredetileg kelt tésztából készült. Mára viszont a kevert változatok legalább olyan népszerűek, hisz jóval egyszerűbbek, kevesebb időt vesz igénybe az elkészítésük. Ezt a sütit erdélyi ismerősünknél kóstoltuk először. Márványozva mutatósabb, és érdemes még csokival is leborítani. 

Erdélyi márványos kuglóf

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 db citrom
  • 1.5 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál olaj
  • dekorcukrok
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A sárgákat rakd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliát, és keverd ki jó habosra. Ha már szép fényes, öntsd hozzá az olajat és a tejet, majd tedd hozzá a reszelt citromhéjat és a sütőporral vegyített lisztet. Végül óvatosan forgasd bele a tojáshabot, vigyázz, hogy ne törd össze. Vedd ketté, és a felébe keverj kakaót.
 

A kuglófformát vajazd ki, szórd meg liszttel, és egyengesd bele a vaníliás masszát, arra pedig a kakaós tésztát. Fogj egy villát vagy kanalat, és laza mozdulatokkal keverd össze a két réteget, így lesz szép márványos. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Végezz tűpróbát, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha a kuglófba szúrt tűre nem ragad massza, biztosan átsült. Hagyd pár percig hűlni, majd borítsd egy tálra. 
A tetejére a csokit olvaszd fel vízgőz felett, keverd hozzá az olajat, majd csorgasd a kuglóf tetejére. Díszítheted még dekorcukrokkal, húsvéti figurákkal is. 
Sok családban a Fanta süti is hozzátartozik az ünnepekhez. Próbáld ki a poharas változatot!

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük