Hűsítő erdei gyümölcsös házi sorbet: otthon is egyszerűen elkészítheted

A sorbet, vagyis a vízalapú gyümölcsös jégkrém otthon is könnyen összeállítható, csak néhány alapszabályt tarts észben. Erdei gyümölcsből különösen finom.

Erdei gyümölcsös sorbet receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Kánikulai napokon nincs finomabb egy nagy tál gyümölcsös fagylaltnál. Fagyasztott erdei gyümölcsből villámgyorsan összedobható a sorbet, vagyis a vizes, jeges, gyümölcsös fagyi. Készíthetsz belőle akármekkora adagot, a lényeg, hogy a cukor tömege negyedannyi legyen, mint a gyümölcsé, ez biztosítja a megfelelő állagot. Hűtés közben óránként keverd át, így nem fog jégtömbbé fagyni.

Erdei gyümölcsös sorbet receptje

Hozzávalók

  • 40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl víz
  • 2 mentalevél
  • 1 citrom leve
  • 1 lime leve
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat tedd turmixgépbe, és pürésítsd az egészet. Kanalazd nagy, zárható tetejű dobozba, és helyezd a mélyhűtőbe. Hat-nyolc óra kell neki, hogy teljesen megfagyjon, de közben ne felejtsd el óránként átkeverni, hogy ne egy jégtömb, hanem egy jól kanalazható jégkrém legyen a végeredmény. Tálaláskor tejmérő kanállal adagold üvegpoharakba, és kedved szerint díszítsd mentalevelekkel.
Ha inkább tejalapú jégkrémre vágysz, készíts mascarponés, gyümölcsös fagyit.

Ezt is szeretjük