Hűsítő erdei gyümölcsös házi sorbet: otthon is egyszerűen elkészítheted
A sorbet, vagyis a vízalapú gyümölcsös jégkrém otthon is könnyen összeállítható, csak néhány alapszabályt tarts észben. Erdei gyümölcsből különösen finom.

sorbet
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kánikulai napokon nincs finomabb egy nagy tál gyümölcsös fagylaltnál. Fagyasztott erdei gyümölcsből villámgyorsan összedobható a sorbet, vagyis a vizes, jeges, gyümölcsös fagyi. Készíthetsz belőle akármekkora adagot, a lényeg, hogy a cukor tömege negyedannyi legyen, mint a gyümölcsé, ez biztosítja a megfelelő állagot. Hűtés közben óránként keverd át, így nem fog jégtömbbé fagyni.

Erdei gyümölcsös sorbet receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl víz
  • 2 mentalevél
  • 1 citrom leve
  • 1 lime leve
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat tedd turmixgépbe, és pürésítsd az egészet. Kanalazd nagy, zárható tetejű dobozba, és helyezd a mélyhűtőbe. Hat-nyolc óra kell neki, hogy teljesen megfagyjon, de közben ne felejtsd el óránként átkeverni, hogy ne egy jégtömb, hanem egy jól kanalazható jégkrém legyen a végeredmény. Tálaláskor tejmérő kanállal adagold üvegpoharakba, és kedved szerint díszítsd mentalevelekkel.
Ha inkább tejalapú jégkrémre vágysz, készíts mascarponés, gyümölcsös fagyit.

Ezt is szeretjük