Hűsítő erdei gyümölcsös házi sorbet: otthon is egyszerűen elkészítheted
A sorbet, vagyis a vízalapú gyümölcsös jégkrém otthon is könnyen összeállítható, csak néhány alapszabályt tarts észben. Erdei gyümölcsből különösen finom.

- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Kánikulai napokon nincs finomabb egy nagy tál gyümölcsös fagylaltnál. Fagyasztott erdei gyümölcsből villámgyorsan összedobható a sorbet, vagyis a vizes, jeges, gyümölcsös fagyi. Készíthetsz belőle akármekkora adagot, a lényeg, hogy a cukor tömege negyedannyi legyen, mint a gyümölcsé, ez biztosítja a megfelelő állagot. Hűtés közben óránként keverd át, így nem fog jégtömbbé fagyni.
Erdei gyümölcsös sorbet receptje
Hozzávalók
- 40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
- 10 dkg cukor
- 4 dl víz
- 2 mentalevél
- 1 citrom leve
- 1 lime leve
Elkészítés:
A hozzávalókat tedd turmixgépbe, és pürésítsd az egészet. Kanalazd nagy, zárható tetejű dobozba, és helyezd a mélyhűtőbe. Hat-nyolc óra kell neki, hogy teljesen megfagyjon, de közben ne felejtsd el óránként átkeverni, hogy ne egy jégtömb, hanem egy jól kanalazható jégkrém legyen a végeredmény. Tálaláskor tejmérő kanállal adagold üvegpoharakba, és kedved szerint díszítsd mentalevelekkel.
Ha inkább tejalapú jégkrémre vágysz, készíts mascarponés, gyümölcsös fagyit.
Még több recept