Puha, olajos piskóta erdei gyümölccsel: pillekönnyű és magas lesz
Mindegy, hogy valamilyen alkalomra sütsz, vagy csak a kávéd mellé készítesz desszertet, ebben az erdei gyümölcsös piskótában nem fogsz csalódni.

Puha, olajos piskóta erdei gyümölccsel: pillekönnyű és magas lesz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olajos piskótával bátran próbálkozhatsz akkor is, ha nincs túl nagy rutinod a konyhában. Remek az állaga, csodás az íze, és nem esik össze, ha kiveszed a sütőből. A sokféle erdei gyümölcs vegyesen, de akár külön-külön is jól illik a könnyű tésztába. Használhatsz hozzá bármilyen sütőformát, kínálhatod tejszínhabbal vagy fagyival is.

Erdei gyümölcsös piskóta

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 35 dkg erdei gyümölcsök
  • 28 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 7 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db citrom
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Kanalanként add hozzá a cukrot, és verd még tovább. Rakd hozzá a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, majd az olajat. Ha sima a massza, fokozatosan forgasd hozzá a sütőporral mixelt lisztet. Ekkor már csak fakanállal dolgozz, nehogy összetörjön a hab.
 

Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, egyengesd el, majd szórd a tetejére a megmosott és lecsepegtetett gyümölcsöket. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Közben ne nyisd ki a sütő ajtaját, nehogy a piskóta összeessen. Amikor már szép aranybarna, és elválik a széle a tepsitől, kiveheted a sütőből. Ha biztosra akarsz menni, tűpróbával is tesztelheted. Ha nem lesz ragacsos a piskótába szúrt kés vagy fogvájó, biztosan elkészült. Várd meg, míg kihűl, majd porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük