Puha, olajos piskóta erdei gyümölccsel: pillekönnyű és magas lesz
Mindegy, hogy valamilyen alkalomra sütsz, vagy csak a kávéd mellé készítesz desszertet, ebben az erdei gyümölcsös piskótában nem fogsz csalódni.

Puha, olajos piskóta erdei gyümölccsel: pillekönnyű és magas lesz
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olajos piskótával bátran próbálkozhatsz akkor is, ha nincs túl nagy rutinod a konyhában. Remek az állaga, csodás az íze, és nem esik össze, ha kiveszed a sütőből. A sokféle erdei gyümölcs vegyesen, de akár külön-külön is jól illik a könnyű tésztába. Használhatsz hozzá bármilyen sütőformát, kínálhatod tejszínhabbal vagy fagyival is.

Erdei gyümölcsös piskóta

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 35 dkg erdei gyümölcsök
  • 28 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 7 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db citrom
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Kanalanként add hozzá a cukrot, és verd még tovább. Rakd hozzá a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, majd az olajat. Ha sima a massza, fokozatosan forgasd hozzá a sütőporral mixelt lisztet. Ekkor már csak fakanállal dolgozz, nehogy összetörjön a hab.
 

Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, egyengesd el, majd szórd a tetejére a megmosott és lecsepegtetett gyümölcsöket. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Közben ne nyisd ki a sütő ajtaját, nehogy a piskóta összeessen. Amikor már szép aranybarna, és elválik a széle a tepsitől, kiveheted a sütőből. Ha biztosra akarsz menni, tűpróbával is tesztelheted. Ha nem lesz ragacsos a piskótába szúrt kés vagy fogvájó, biztosan elkészült. Várd meg, míg kihűl, majd porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük