Álomfinom, krémes joghurttorta erdei gyümölcsökkel, amit sütni sem kell - Behűtve a legfinomabb
Melegben kifejezetten jólesik a nagyon gyümölcsös, hideg joghurttorta, amit még sütni sem kell.

erdei-gyumolcsos-joghurttorta
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Valamit nagyon tud ez a stílusos ikerpár, ami régen senkinek nem jött össze: cseppet sem gagyi, ahogy összeöltöznek »

Ezért néznek ki a japán nők 20 évvel fiatalabbnak a koruknál: így kövesd a rutinjukat »

Beindítja a fogyást és feltölti a vitaminraktárakat: rostban gazdag smoothie répával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerűen elkészíthető, kényeztető joghurttorta a legjobb kánikulai hűsítők egyike. Ha bírod a jéghideg desszerteket, akkor érdemes az erdei gyümölcsöket fagyasztva tenni a süti tetejére. Mivel az édességet dermeszteni kell, mindenképp tálalás előtti napon készítsd el. A süti alapja kekszmorzsa, amit kakaós, vaníliás vagy zabkekszből is könnyen elkészíthetsz. 

Erdei gyümölcsös joghurttorta

Hozzávalók:

  • 50 dkg erdei gyümölcs
  • 40 dkg natúr joghurt
  • 15 dkg keksz
  • 15 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • 3 dl habtejszín
  • 2 dkg zselatin
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet rakd aprítógépbe, és készíts belőle morzsát. Keverd össze a vajjal, majd nyomkodd egy közepes méretű, kapcsos tortaforma aljába. Tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémet. 


A joghurtot kevergetve melegítsd össze a kétféle cukorral és a zselatinnal. Ügyelj, hogy ne forrjon. Húzd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl. Forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt és a gyümölcs harmadát. Öntsd rá a kekszes alapra, majd kicsit rázogasd meg, hogy ne legyen buborékos. Tedd a hűtőbe egy éjszakára. A maradék gyümölcsöt fagyaszd le, majd tálalás előtt rakd a torta tetejére. Ha megdermed, szépen tudod szeletelni. 
Ha szeretitek a sütés nélküli desszerteket, akkor ezt az összeállítást feltétlenül látnotok kell! Tele van csupa finom, egyszerű édességgel. 

Ezt is szeretjük