Epres piskóta
Friss gyümölcsből az igazi
Egy habkönnyű piskóta friss, ropogós eperrel feldobva napsütéses szép napokra való édesség, dobd össze te is!
- A 86 éves Julie Andrews évtizedek óta ragaszkodik ehhez az elegánsan letisztult összeállításhoz: a nadrágkosztüm az egyik nagy kedvence »
- Nadrágban léptek a vörös szőnyegre, mégis mindenkit lenyűgöztek nőiességükkel: 7 híresség, aki nem csak estélyiben elegáns »
- Finomítják a barázdákat, fenntartják a rugalmasságot: 6 házi alapanyag ráncok ellen, melyek késleltetik a bőröregedést »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő
Ha nincs otthon eper, akkor se búslakodj, valamelyik közeli bolt biztosan nyitva, és kell lennie a polcokon, hiszen ilyenkor már mindenhol kapható az egyik legfinomabb gyümölcs.
A vaníliás helyett készítheted epres pudingporból is, úgy is nagyon finom lesz, a tetejét pedig kedved szerint díszítheted.
Epres piskóta
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg vaj
- 10 evőkanál cukor
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
- 0,5 kg eper
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
Kezdd a piskótával, majd amíg az sül, addig elkészíted a krémet is hozzá. Tehát: a tojásokat válaszd ketté, a sárgájákat keverd simára a hat evőkanál cukorral, majd szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, és azzal is elegyítsd el. A fehérjéket egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd óvatos, de gyors mozdulatokkal keverd a sárgájás keverékhez. Egy közepes tepsibe tégy sütőpapírt, a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tepsiben simítsd el a masszát, majd süsd aranybarnára.
Amíg sül, készítsd el a krémet, illetve előtte mosd meg az epreket, és darabold őket különböző méretű részekre. A pudingport és a cukrot keverd csomómentesre a tejjel és a cukorral, és főzd addig, amíg be nem sűrűsödik.
A vajat ekkor habosítsd fel és keverd hozzá. Dobd bele a feldarabolt epret, keverd el benne. Ha megsült a piskóta, vedd ki a tepsiből, és hosszában vágd ketté. Az egyik lapon egyengesd el a pudingos-epres krémet, majd tedd rá a másik lapot, ezzel kész is a sütid.
Isteni gyümölcsös édességek
Megállíthatatlanul közeledik a nyár, a gyümölcsös finomságok igazi időszaka, próbálj ki minél többet az alábbi desszertek közül!
OLVASD EL EZT IS!

- torta
- sárgarépa
Klasszikus répatorta házilag készítve

- gyümölcs
- eper
Tavaszi epertorta hétköznapokra is

- rizs
- hagyomány