Epres piskóta
Friss gyümölcsből az igazi
Egy habkönnyű piskóta friss, ropogós eperrel feldobva napsütéses szép napokra való édesség, dobd össze te is!

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Brigitte Bardot ezzel a frizurával őrjítette meg a férfiakat: így készítsd el egyszerűen »

6 esküvői frizura, ami rövid hajból elkészítve a legszebb: ezeket kérd a fodrásztól »

Visszatérő, bosszantó pattanások a testen: ezt kell tenned, hogy megszabadulj tőlük »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nincs otthon eper, akkor se búslakodj, valamelyik közeli bolt biztosan nyitva, és kell lennie a polcokon, hiszen ilyenkor már mindenhol kapható az egyik legfinomabb gyümölcs.

A vaníliás helyett készítheted epres pudingporból is, úgy is nagyon finom lesz, a tetejét pedig kedved szerint díszítheted.

Epres piskóta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 10 evőkanál cukor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 liter tej
  • 0,5 kg eper

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

Kezdd a piskótával, majd amíg az sül, addig elkészíted a krémet is hozzá. Tehát: a tojásokat válaszd ketté, a sárgájákat keverd simára a hat evőkanál cukorral, majd szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, és azzal is elegyítsd el. A fehérjéket egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd óvatos, de gyors mozdulatokkal keverd a sárgájás keverékhez. Egy közepes tepsibe tégy sütőpapírt, a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tepsiben simítsd el a masszát, majd süsd aranybarnára.

Amíg sül, készítsd el a krémet, illetve előtte mosd meg az epreket, és darabold őket különböző méretű részekre. A pudingport és a cukrot keverd csomómentesre a tejjel és a cukorral, és főzd addig, amíg be nem sűrűsödik.

A vajat ekkor habosítsd fel és keverd hozzá. Dobd bele a feldarabolt epret, keverd el benne. Ha megsült a piskóta, vedd ki a tepsiből, és hosszában vágd ketté. Az egyik lapon egyengesd el a pudingos-epres krémet, majd tedd rá a másik lapot, ezzel kész is a sütid.

Isteni gyümölcsös édességek

Megállíthatatlanul közeledik a nyár, a gyümölcsös finomságok igazi időszaka, próbálj ki minél többet az alábbi desszertek közül!

Ezt is szeretjük