Szuperfinom, epres túrógombóc: így tényleg pillekönnyű lesz
Dobd fel ilyenkor a rezgős túrógombócot eperrel! Nem tudsz belőle eleget készíteni.

epres-turogomboc
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindegy, hogy porcukorral, gyümölccsel vagy öntettel kínálod, a túrógombóc mindenhogy ellenállhatatlan. Ezekkel az arányokkal biztosra mehetsz, finom puha lesz, mégsem esik szét. Ha van lehetőséged, házi túróból készítsd, és feltétlenül hagyd állni, mielőtt kifőzöd. Ehhez is kínálhatsz édes tejfölt. 

Epres túrógombóc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 14 dkg búzadara
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 csipet
  • 16 szem eper
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával törd át, rakd hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, a sót, a búzadarát és a reszelt citromhéjat. Villával jól dolgozd össze. Takard le, és pihentesd egy órát.

Ezt követően formázz a masszából gombócokat, és mindegyikbe rakj egy szem megmosott epret. Forralj bőséges vizet egy nagyobb fazékban, és a gombócokat főzd meg benne körülbelül 15 perc alatt. Teszteld, mielőtt kiveszed. Azaz vágj ketté egyet. Ha homogén, óvatosan kiszedheted a vízből. Forgasd meg az olajon aranybarnára pirított zsemlemorzsában. 
A túrógombóc kókuszreszelékbe hempergetve is finom. Olyan puha, hogy szinte szétolvad a szádban.  

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük