Mennyei, epres tejes pite: még a piskótánál is lágyabb
Az egyszerű epres tejes pite tökéletes, gyorsan elkészíthető tavaszi süti. Vaníliás fagyival, tejszínnel kínáld, ha extra élményre vágysz.

epres-tejpite-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a mennyei, rezgős belsejű tejes pite átmenet a palacsinta és a piskóta között. Különösen Franciaországban van nagy hagyománya. Bármilyen gyümölcs kerülhet bele, eperrel különösen vonzó. Ha van otthon tejszín, cseréld le rá a tej felét, még lágyabb lesz.  

Epres tejes pite

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál vaj a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az epret csumázd ki, mosd meg, és csepegtesd le róla a vizet. A cukrot keverd ki jól a tojással, a vaníliával és a sóval, dolgozd hozzá a fahéjjal vegyített lisztet. Részletekben öntsd hozzá a tejet, majd dolgozd simára. A palacsintánál valamivel sűrűbb masszát kell kapnod. 

Egy sütőformát kenj ki vajjal, öntsd bele a tésztát, majd a tetejére rakd az epret. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. Érdemes tűpróbával tesztelni, ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 
Eperszezonban a tiramisut se kávéval készítsd el, eperrel legalább olyan üdítő. 

Ezt is szeretjük