Mennyei, epres tejes pite: még a piskótánál is lágyabb
Az egyszerű epres tejes pite tökéletes, gyorsan elkészíthető tavaszi süti. Vaníliás fagyival, tejszínnel kínáld, ha extra élményre vágysz.

epres-tejpite-recept
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

A body a nyári szezon uralkodó darabja: árakkal mutatjuk a legnépszerűbb darabokat »

Mindig csodás szőke frizura sárgulás nélkül: így őrizhető meg a haj hamvassága »

Nyugtatja és ápolja a bőrt, káros anyagok nélkül: házi arckrém levendulával és aloe verával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a mennyei, rezgős belsejű tejes pite átmenet a palacsinta és a piskóta között. Különösen Franciaországban van nagy hagyománya. Bármilyen gyümölcs kerülhet bele, eperrel különösen vonzó. Ha van otthon tejszín, cseréld le rá a tej felét, még lágyabb lesz.  

Epres tejes pite

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál vaj a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az epret csumázd ki, mosd meg, és csepegtesd le róla a vizet. A cukrot keverd ki jól a tojással, a vaníliával és a sóval, dolgozd hozzá a fahéjjal vegyített lisztet. Részletekben öntsd hozzá a tejet, majd dolgozd simára. A palacsintánál valamivel sűrűbb masszát kell kapnod. 

Egy sütőformát kenj ki vajjal, öntsd bele a tésztát, majd a tetejére rakd az epret. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. Érdemes tűpróbával tesztelni, ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 
Eperszezonban a tiramisut se kávéval készítsd el, eperrel legalább olyan üdítő. 

Ezt is szeretjük