Omlós, epres-rebarbarás pite: ez a házias süti egyszerre édes és fanyar
Az eper és a rebarbara remekül harmonizálnak ebben az omlós pitében.

Omlós, epres-rebarbarás pite: ez a házias süti egyszerre édes és fanyar
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Gyors házi pakolás, pattanásos bőrre: lehet, hogy minden összetevője a konyhádban van »

Eddig te is rosszul használtad a hajsütőt? Így kellene a tökéletes frizuráért »

Elképesztően nőies a pulóver, ha így viseled: divatos darabok szoknyával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Végre itt a piteszezon, amikor egymás után készítheted a fantasztikus gyümölcsös sütiket. Az eper és a rebarbara jól kiegészítik egymást. Egy ilyen pite garantáltan jókedvre derít, és még bele sem fogsz izzadni a munkába. A siker titka a gyorsaság és a hideg hozzávalók.

Epres, rebarbarás pite

Hozzávalók:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 12.5 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 db citrom

Töltelékhez

  • 20 dkg eper
  • 20 dkg rebarbara
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál keményítő

Tetejére

  • 1 db tojásfehérje
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez az epret és a rebarbarát tisztítsd meg, és vágd kis darabkákra. Add hozzá a cukrot, a vaníliát és a keményítőt, majd forrald össze pár perc alatt.
A tésztához a lisztet szitáld át, rakd hozzá a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, majd morzsold össze a hideg vajjal. Amikor már elég morzsalékos, gyúrd össze a tojássárgájával és a tejföllel. Vedd ketté, formázz gombócokat, csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább 20 percre.
 

A sütőformát kend ki vajjal, és szórd meg liszttel. Az egyik tésztagombócot nyújtsd akkorára, hogy ki tudd vele bélelni a sütőformát, és a széleire is jusson. Simítsd a tésztára a tölteléket, majd a másik gombócot is nyújtsd ki fél centisre, és borítsd a töltelékre. Kend meg a kissé felvert tojásfehérjével. Szórhatsz még rá kevés kristálycukrot. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30-35 perc alatt süsd szép pirosra.

Ezt is szeretjük