Omlós epres, rebarbarás pite: édes és savanykás egyszerre
Ha az epres, rebarbarás pitét tésztavirágokkal díszíted, nemcsak finom, de hihetetlenül mutatós is lesz.

epres-rebarbaras-pite-recept
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem változtatott szabálytalan mosolyán, és milyen jól tette: a 36 éves modell pont így dögös »

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az eper és a rebarbara megunhatatlan, menő páros. Együtt jelennek meg a piacon, az egyik savanykás, a másik édes, és mindkettő nagyon egészséges. A sütikbe is kerülhetnek együtt. Ha unod a rácsos vagy a morzsás pitét, egy kis kreativitással a süti külseje is megújulhat. Fontos, hogy a tészta készítése során a vaj ne olvadjon meg a kezedtől, különben nem lesz omlós. 

Epres, rebarbarás pite receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 25 dkg rebarbara
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 csipet
  • 1 db tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsold össze. Amikor elég morzsalékos, tedd hozzá a cukrot, a vaníliát, a sót és egy-két evőkanál tejfölt. Gyúrd össze a tésztát a lehető leggyorsabban, majd lefóliázva rakd a hűtőbe legalább fél órára. 
 

Közben a töltelékhez az epret és a rebarbarát tisztítsd meg, vágd kis darabokra, szórd meg a barnacukorral, majd pihentesd 10-15 percig. 
A tésztát tedd át lisztezett felületre, és csípj le belőle egy darabkát. Nyújtsd ki a nagyobb részt, majd igazgasd a vajjal kikent, közepes méretű piteformába úgy, hogy legyen pereme. Egyengesd el rajta az epres, rebarbarás tölteléket. A maradék tésztát nyújtsd ki, és virágmintás kiszúróval szaggasd ki. Rendezd a töltelékre, majd kend meg a tésztát egy felvert tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. 
Az eper és a rebarbara a kompótban is fantasztikus együtt. Meleg napokon vaníliás fagyival kínáld!

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük