Omlós epres, rebarbarás pite: édes és savanykás egyszerre
Ha az epres, rebarbarás pitét tésztavirágokkal díszíted, nemcsak finom, de hihetetlenül mutatós is lesz.

epres-rebarbaras-pite-recept
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

A body a nyári szezon uralkodó darabja: árakkal mutatjuk a legnépszerűbb darabokat »

Mindig csodás szőke frizura sárgulás nélkül: így őrizhető meg a haj hamvassága »

Nyugtatja és ápolja a bőrt, káros anyagok nélkül: házi arckrém levendulával és aloe verával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az eper és a rebarbara megunhatatlan, menő páros. Együtt jelennek meg a piacon, az egyik savanykás, a másik édes, és mindkettő nagyon egészséges. A sütikbe is kerülhetnek együtt. Ha unod a rácsos vagy a morzsás pitét, egy kis kreativitással a süti külseje is megújulhat. Fontos, hogy a tészta készítése során a vaj ne olvadjon meg a kezedtől, különben nem lesz omlós. 

Epres, rebarbarás pite receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 25 dkg rebarbara
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 csipet
  • 1 db tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsold össze. Amikor elég morzsalékos, tedd hozzá a cukrot, a vaníliát, a sót és egy-két evőkanál tejfölt. Gyúrd össze a tésztát a lehető leggyorsabban, majd lefóliázva rakd a hűtőbe legalább fél órára. 
 

Közben a töltelékhez az epret és a rebarbarát tisztítsd meg, vágd kis darabokra, szórd meg a barnacukorral, majd pihentesd 10-15 percig. 
A tésztát tedd át lisztezett felületre, és csípj le belőle egy darabkát. Nyújtsd ki a nagyobb részt, majd igazgasd a vajjal kikent, közepes méretű piteformába úgy, hogy legyen pereme. Egyengesd el rajta az epres, rebarbarás tölteléket. A maradék tésztát nyújtsd ki, és virágmintás kiszúróval szaggasd ki. Rendezd a töltelékre, majd kend meg a tésztát egy felvert tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. 
Az eper és a rebarbara a kompótban is fantasztikus együtt. Meleg napokon vaníliás fagyival kínáld!

Ezt is szeretjük