Omlós epres, rebarbarás pite: édes és savanykás egyszerre
Ha az epres, rebarbarás pitét tésztavirágokkal díszíted, nemcsak finom, de hihetetlenül mutatós is lesz.

epres-rebarbaras-pite-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az eper és a rebarbara megunhatatlan, menő páros. Együtt jelennek meg a piacon, az egyik savanykás, a másik édes, és mindkettő nagyon egészséges. A sütikbe is kerülhetnek együtt. Ha unod a rácsos vagy a morzsás pitét, egy kis kreativitással a süti külseje is megújulhat. Fontos, hogy a tészta készítése során a vaj ne olvadjon meg a kezedtől, különben nem lesz omlós. 

Epres, rebarbarás pite receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 25 dkg rebarbara
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 csipet
  • 1 db tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsold össze. Amikor elég morzsalékos, tedd hozzá a cukrot, a vaníliát, a sót és egy-két evőkanál tejfölt. Gyúrd össze a tésztát a lehető leggyorsabban, majd lefóliázva rakd a hűtőbe legalább fél órára. 
 

Közben a töltelékhez az epret és a rebarbarát tisztítsd meg, vágd kis darabokra, szórd meg a barnacukorral, majd pihentesd 10-15 percig. 
A tésztát tedd át lisztezett felületre, és csípj le belőle egy darabkát. Nyújtsd ki a nagyobb részt, majd igazgasd a vajjal kikent, közepes méretű piteformába úgy, hogy legyen pereme. Egyengesd el rajta az epres, rebarbarás tölteléket. A maradék tésztát nyújtsd ki, és virágmintás kiszúróval szaggasd ki. Rendezd a töltelékre, majd kend meg a tésztát egy felvert tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. 
Az eper és a rebarbara a kompótban is fantasztikus együtt. Meleg napokon vaníliás fagyival kínáld!

Ezt is szeretjük