Isteni epres, rebarbarás süti egyszerű kevert tésztából: a vajtól lesz igazán finom
Az epres, rebarbarás sütit villámgyorsan összeállítod, és a méricskélés is egyszerű. A fontosabb hozzávalókból ugyanannyi szükséges.

epres-rebarbaras-suti
Ez is érdekelhet

A női okosóra duplán öltöztet! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

beauty and style

Nagyon divatos idén a csipke, de nem mindegy, hogy viseled: így nem lesz közönséges »

Ezeket edd rendszeresen ráncok ellen: az omega-3 zsírsavak legfőbb forrásai »

Gyönyörű koszorúslányruhák, melyek telt idomokon is jól mutatnak: szépen formálják az alakot, és ott takarnak, ahol kell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kalóriaszegény, savanykás rebarbara az utóbbi időben egyre felkapottabbá vált, finomabbnál finomabb sütiket készíthetsz a felhasználásával. A legtöbb desszertbe valamilyen gyümölccsel együtt kerül, az eper tökéletes hozzá. Már nem tart sokáig a szezon, így használd ki, amíg a rendelkezésedre áll. Ha nem akarod túlbonyolítani a sütést, dobj össze gyorsan pillekönnyű egyensúlytésztát!

Epres, rebarbarás kevert süti

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg eper
  • 15 dkg rebarbara
  • 3 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A rebarbarát hámozd meg, majd vágd fel kisebb, körülbelül kétcentis darabokra. Mosd meg a kicsumázott eperrel együtt, majd csepegtesd le. 
A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd ki jól a vajjal, a cukorral, a vaníliával. Dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Végül forgasd hozzá a habbá vert tojásfehérjét.
 

Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejére pedig rakd a rebarbarát és az epret. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. Mielőtt kivennéd, teszteld tűpróbával. Ha a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, biztosan átsült. Porcukorral megszórva kínáld. 
A rebarbara-eper páros az omlós tésztájú pitébe is tökéletesen illik. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük