Isteni epres, rebarbarás süti egyszerű kevert tésztából: a vajtól lesz igazán finom

Az epres, rebarbarás sütit villámgyorsan összeállítod, és a méricskélés is egyszerű. A fontosabb hozzávalókból ugyanannyi szükséges.

epres-rebarbaras-suti
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kalóriaszegény, savanykás rebarbara az utóbbi időben egyre felkapottabbá vált, finomabbnál finomabb sütiket készíthetsz a felhasználásával. A legtöbb desszertbe valamilyen gyümölccsel együtt kerül, az eper tökéletes hozzá. Már nem tart sokáig a szezon, így használd ki, amíg a rendelkezésedre áll. Ha nem akarod túlbonyolítani a sütést, dobj össze gyorsan pillekönnyű egyensúlytésztát!

Epres, rebarbarás kevert süti

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg eper
  • 15 dkg rebarbara
  • 3 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A rebarbarát hámozd meg, majd vágd fel kisebb, körülbelül kétcentis darabokra. Mosd meg a kicsumázott eperrel együtt, majd csepegtesd le. 
A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd ki jól a vajjal, a cukorral, a vaníliával. Dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Végül forgasd hozzá a habbá vert tojásfehérjét.
 

Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejére pedig rakd a rebarbarát és az epret. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. Mielőtt kivennéd, teszteld tűpróbával. Ha a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, biztosan átsült. Porcukorral megszórva kínáld. 
A rebarbara-eper páros az omlós tésztájú pitébe is tökéletesen illik. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük