Szuperkrémes, epres desszert: ezt sütni sem kell
Ezzel az egyszerű, mascarponés, epres pohárkrémmel is bárkit lenyűgözhetsz, és percek alatt összedobod.

Szuperkrémes, epres desszert: ezt sütni sem kell
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Pofonegyszerű partismink, ami tágra nyitja a szemeket: nem tudod elrontani »

Ezért jobb, ha az ujjaiddal viszed fel az alapozót ecset vagy szivacs helyett »

A 2000-es évek legdivatosabb fülbevalója most újra trendi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nincs időd vagy kedved a sütéshez, a pohárkrém mindig remek választás. Morzsával, gyümölccsel rétegezve ellenállhatatlan lesz a mascarponés krém. Díszítsd kedvedre, kínálhatod tejszínhabbal, cukorkákkal megszórva vagy öntettel. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg mascarpone
  • 30 dkg eper
  • 20 dkg keksz
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag vanília
Recept idők

Elkészítés:

Az epret mosd meg, csepegtesd le, a nagyobb szemeket ketté is vághatod. A kekszet tedd zacskóba, és klopfolóval törd morzsásra. A mascarponét rakd egy keverőtálba, add hozzá a cukrot, a vaníliát, majd forgasd hozzá több részletben a kemény habbá vert tejszínt.

Készíts elő dekoratív poharakat, tálkákat, és hozzá is foghatsz a rétegezéshez. Alulra a keksz kerül, arra a krém, majd a tetejére az eper. Érdemes legalább két órára betenni a hűtőbe, hogy lehűljön, és az ízek is összeérjenek.

Ezt is szeretjük