Szuperkrémes, epres desszert: ezt sütni sem kell

Ezzel az egyszerű, mascarponés, epres pohárkrémmel is bárkit lenyűgözhetsz, és percek alatt összedobod.

Szuperkrémes, epres desszert: ezt sütni sem kell
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nincs időd vagy kedved a sütéshez, a pohárkrém mindig remek választás. Morzsával, gyümölccsel rétegezve ellenállhatatlan lesz a mascarponés krém. Díszítsd kedvedre, kínálhatod tejszínhabbal, cukorkákkal megszórva vagy öntettel. 

Epres pohárkrém

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg mascarpone
  • 30 dkg eper
  • 20 dkg keksz
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag vanília
Recept idők

Elkészítés:

Az epret mosd meg, csepegtesd le, a nagyobb szemeket ketté is vághatod. A kekszet tedd zacskóba, és klopfolóval törd morzsásra. A mascarponét rakd egy keverőtálba, add hozzá a cukrot, a vaníliát, majd forgasd hozzá több részletben a kemény habbá vert tejszínt.

Készíts elő dekoratív poharakat, tálkákat, és hozzá is foghatsz a rétegezéshez. Alulra a keksz kerül, arra a krém, majd a tetejére az eper. Érdemes legalább két órára betenni a hűtőbe, hogy lehűljön, és az ízek is összeérjenek.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük