Elképesztően egyszerű epres morzsasüti
A ropogós tésztájú, ragacsos, szaftos epres morzsasüti elmondhatatlanul finom.
Nemhiába rajonganak érte az angolok. A crumble vagy morzsasüti amilyen gyorsan elkészíthető, olyan ellenállhatatlan. Sokféle gyümölccsel kipróbálhatod, de eperrel minden képzeletet felülmúl. Keverhetsz hozzá rebarbarát is. Ha teheted, kínáld vaníliafagyival!
Epres morzsasüti
Hozzávalók 12 szelethez
Tésztához
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál zabpehely
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Töltelékhez
- 50 dkg eper
- 3 evőkanál cukor
Elkészítés:
Az epret mosd meg, csepegtesd le, vagy töröld át óvatosan papírtörlővel, a zöld szárrészt távolítsd el. A nagyobb darabokat vágd félbe. A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a zabpelyhet keverd össze. Add hozzá a felkockázott, hideg vajat, és az ujjbegyeddel morzsold össze. Ne várd meg, amíg összeáll a tészta, akkor jó, ha kicsit morzsalékos.
Egy tepsit vagy sütőformát kenj ki vajjal, és egyenletesen rakd ki az alját az eperrel, szórd meg cukorral, és mehet rá a morzsa. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 30 perc alatt süsd a tésztát aranybarnára. Várj egy kicsit, és langyosan már eheted is. Sőt, akkor a legfinomabb.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció