Elképesztően egyszerű epres morzsasüti

Csak szórj mindent a tepsibe

A ropogós tésztájú, ragacsos, szaftos epres morzsasüti elmondhatatlanul finom.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nemhiába rajonganak érte az angolok. A crumble vagy morzsasüti amilyen gyorsan elkészíthető, olyan ellenállhatatlan. Sokféle gyümölccsel kipróbálhatod, de eperrel minden képzeletet felülmúl. Keverhetsz hozzá rebarbarát is. Ha teheted, kínáld vaníliafagyival!

Epres morzsasüti

Hozzávalók 12 szelethez

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Töltelékhez

  • 50 dkg eper
  • 3 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az epret mosd meg, csepegtesd le, vagy töröld át óvatosan papírtörlővel, a zöld szárrészt távolítsd el. A nagyobb darabokat vágd félbe. A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a zabpelyhet keverd össze. Add hozzá a felkockázott, hideg vajat, és az ujjbegyeddel morzsold össze. Ne várd meg, amíg összeáll a tészta, akkor jó, ha kicsit morzsalékos.

Egy tepsit vagy sütőformát kenj ki vajjal, és egyenletesen rakd ki az alját az eperrel, szórd meg cukorral, és mehet rá a morzsa. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 30 perc alatt süsd a tésztát aranybarnára. Várj egy kicsit, és langyosan már eheted is. Sőt, akkor a legfinomabb. 

15791263 db14c5595dd515f15ba0ee026f47c1a2 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük