Omlós epres lepény lágy tésztából: egy szelet nem lesz elég belőle
A mennyei epres lepény egyszerű vajas piskótatésztából készül, de egy plusz hozzávaló fantasztikus aromát ad majd neki.
A mennyei epres lepénynek a tésztáját néhány evőkanál rum lágyítja, így lesz még légiesebb és könnyedebb. Rum helyett használhatsz aromát is, de ebben az esetben adj még ugyanennyi evőkanálnyi vizet a tésztához. Ugyanez a recept bármilyen más bogyós gyümölccsel is jól működik.
Epres lepény
Hozzávalók 12 szelethez
- 50 dkg eper
- 25 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 6 tojás
- 3 evőkanál rum (vagy 3 kávéskanál rum és 2 evőkanál víz)
- 1 csipet só
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
Az eprek levelét vágd le. A gyümölcsöket alaposan mosd meg, csepegtesd le, és vágd félbe vagy negyedbe.
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A vajat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojássárgákat is, és így verd tovább, amíg kicsit kifehéredik. Öntsd bele a rumot is, és add az egészet a tojásfehérjéhez. Szitáld hozzá a lisztet is, és fakanállal forgasd össze.
A tésztát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában. Rakd ki a tetejét eperrel, és told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg a beleszúrt tűre nem ragad rá a tészta. Tálalás előtt porcukorral szórd meg a tetejét.
Az eperből tegyél el télire is, amíg tart a szezonja! A citromos eperlekvár jól fog jönni majd a hűvösebb napokon.
Illatos, mennyei citromos eperlekvár: kezdőknek is sikerülni fog
Rejtsd a jó idő ajándékát csatos üvegbe, az eperlekvár egy kis plusztól lesz igazán finom, jelen esetben a citrom gondoskodik a különleges ízélményről.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció