Kekszmentes, epres kókuszgolyó - Már az illata is isteni
Ez a kókuszgolyó keksz nélkül is isteni, és csak egészséges hozzávaló kerül bele.

epres-kokuszgolyo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kókuszgolyót is lehet variálni, nem kell mindig a hagyományos változatot elkészíteni. Ebben nincs keksz, így gluténmentes, édességét pedig a datolya adja, amiből a cukrok lassabban szívódnak fel, mint a sima változatból, de azért kalóriatartalma nem alacsony.

Epres kókuszgolyó

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 2 bögre kesudió
  • 0.25 bögre kókuszreszelék
  • 10 db datolya
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál chiamag
Recept idők

Elkészítés:

A kesudiót és a datolyát rakd egy aprítógépbe, és készíts belőlük egységes masszát. Add hozzá a megmosott, lecsepegtetett és összeturmixolt epret. Keverd hozzá a kókuszolajat is, és gyúrd össze. Ha van kéznél, egy-két teáskanál chiamagot is szórhatsz hozzá. Rakd egy tányérba a kókuszreszeléket.

Formázz a masszából tetszőleges nagyságú golyókat, és forgasd meg a kókuszban. A felesleget rázd le. Rendezd az édességeket egy sütőpapírral bélelt tálcára, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. Dobozban, hűvös helyen egy hétig is eláll.
Próbálj ki más kókuszgolyó-variációkat is! Zabpehellyel és mandulával is mennyei. 

Ezt is szeretjük