Kekszmentes, epres kókuszgolyó - Már az illata is isteni
Ez a kókuszgolyó keksz nélkül is isteni, és csak egészséges hozzávaló kerül bele.
A kókuszgolyót is lehet variálni, nem kell mindig a hagyományos változatot elkészíteni. Ebben nincs keksz, így gluténmentes, édességét pedig a datolya adja, amiből a cukrok lassabban szívódnak fel, mint a sima változatból, de azért kalóriatartalma nem alacsony.
Epres kókuszgolyó
Hozzávalók
- 25 dkg eper
- 2 bögre kesudió
- 0.25 bögre kókuszreszelék
- 10 db datolya
- 1 teáskanál kókuszolaj
- 1 teáskanál chiamag
Elkészítés:
A kesudiót és a datolyát rakd egy aprítógépbe, és készíts belőlük egységes masszát. Add hozzá a megmosott, lecsepegtetett és összeturmixolt epret. Keverd hozzá a kókuszolajat is, és gyúrd össze. Ha van kéznél, egy-két teáskanál chiamagot is szórhatsz hozzá. Rakd egy tányérba a kókuszreszeléket.
Formázz a masszából tetszőleges nagyságú golyókat, és forgasd meg a kókuszban. A felesleget rázd le. Rendezd az édességeket egy sütőpapírral bélelt tálcára, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. Dobozban, hűvös helyen egy hétig is eláll.
Próbálj ki más kókuszgolyó-variációkat is! Zabpehellyel és mandulával is mennyei.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció