Szuperpuha, epres süti kevert tésztából: ettől a hozzávalótól lesz igazán lágy a tészta
Mérlegre sem lesz szükséged, az epres, kevert süti hozzávalóit pohárral is kimérheted.

A kevert sütik friss gyümölcsökkel a legfinomabbak. Az eper is tökéletes választás az édeskés tésztába. Ebbe az isteni desszertbe joghurt is kerül, így garantált, hogy finom puha lesz. Megsütheted a tésztát tepsiben, torta- vagy kenyérformában, esetleg muffinsütőben is. Vigyázz, mert pillanatok alatt már csak a hűlt helyét találod!
Epres, kevert süti
Hozzávalók
- 4 pohár liszt
- 3 pohár cukor
- 2 pohár joghurt
- 2 pohár eper
- 1 pohár olaj
- 4 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
Az epret csumázd le, mosd meg, majd csepegtesd le. A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a kétféle cukrot, és habosítsd gépi habverővel. Mehet hozzá a joghurt és az étolaj, végül pedig forgasd hozzá a sütőporral összekevert lisztet. Dolgozd simára a masszát, majd öntsd egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe vagy kenyérformába, és kicsit egyengesd el.
Szórd meg eperrel, majd told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
Az omlós, epres pitét is muszáj megkóstolnod. Dobd fel a különleges rebarbarával!
Kép: Getty Images.