Pillekönnyű, epres gyümölcstorta: most már friss gyümölcsből is elkészítheted

Ez a gyümölcstorta soha nem megy ki a divatból. Eperrel, pudinggal és zselével visszahozza a régi ízeket.

epres-gyumolcstorta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a retró édesség néhány évtizeddel ezelőtt nem hiányozhatott fontos ünnepeken, családi eseményeken az asztalról. Szinte biztos, hogy mindenki kóstolta gyermekkorában. Érdemes újra felvenni a repertoárba. Ha már hozzájutsz friss eperhez, feltétlenül azzal készítsd. A krém egyszerű, főzött puding, legtöbbször vaníliás, csokis vagy gyümölcsös. 

Epres gyümölcstorta

Hozzávalók 12 szelethez

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 3 dl tej
  • 1 csomag pudingpor
  • 2 evőkanál cukor

A tetejére

  • 40 dkg eper
  • 1 csomag tortazselé
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgájukat keverd ki jól a cukorral, a vaníliával, add hozzá kanalanként a vizet, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Dolgozd a tésztát simára, és egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. 
 

Közben készítsd el a pudingot a hagyományos módon. Dolgozd simára a tejet a pudingporral, add hozzá a cukrot, és kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. Kanalazd a krémet a kihűlt tésztára. Simítsd el, és rakd ki megmosott, kicsumázott eperrel. 
A tortazselét készítsd el a csomag hátoldalán található leírás szerint. Amikor az állaga kezd sűrűsödni, egyengesd a süti tetejére. Tedd a hűtőbe legalább négy órára. 

Legközelebb az epres-nutellás sütit készítsd el. Egyszerű és mennyei. 

Ezt is szeretjük