Epres hajtogatott pite, azaz a tökéletes galette receptje: a világ legegyszerűbb sütije
A vékony, omlós tésztájú galette mascarponés krémmel és eperrel kihagyhatatlan édesség.

Epres hajtogatott pite, azaz a tökéletes galette receptje: a világ legegyszerűbb sütije
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Unalmas a hagyományos pite? Kis extrára vágysz? Az epres galette nyerő választás. A franciák hajtogatott, rusztikus pitéje kívül ropogós, belül krémes. Kiváló sósan, édesen, bármilyen gyümölccsel, de eperrel különösen csábító. Nem kell tőle tartanod, hisz a tészta könnyen, gyorsan összeállítható, és a hajtogatás sem bonyolult.

Epres galette recept

Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál hideg víz
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 50 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a csipet sóval, majd morzsold hozzá a hideg, felkockázott vajat. Add hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt és a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha nem akar összeállni, rakj még hozzá tejfölt. Formázz a tésztából gombócot, majd csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre.
 

Közben a mascarponét keverd ki a cukorral és a vaníliával. Az epret mosd meg, csepegtesd le. Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen két-három milliméter vékonyra, és vágj belőle két nagyobb vagy négy kisebb kört. A tésztát kend meg a mascarponés krémmel úgy, hogy a szélén hagyj üresen három-négy centit. Rakd rá az eperszeleteket, majd szórd meg barna cukorral. A tészta szélét hajtsd fel, kend le tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt.

Ezt is szeretjük