Álomfinom epres cobbler: azaz elronthatatlan, tálban sült omlós süti

A színes, illatos epres cobbler már az első falat után téged is meghódít.

Epres cobbler
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a morzsasütit és a pitéket szereted, az epres cobblert is imádni fogod. Az elkészítése hasonló, kevés munkával, viszonylag gyorsan összedobod az étvágygerjesztő desszertet. 

A cobbler egyébként egy holland sütőedény neve, régen ebben készítették a különleges gyümölcsös pitét. Ma már bármilyen tűzálló tálban sütheted. A nyári édesség még ütősebb, ha az eprek közé rebarbarát is csempészel.

epres-cobbler

Epres cobbler

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • csipet só

A gyümölcsös réteghez

  • 70 dkg eper
  • 20 dkg rebarbara
  • 5 dkg barna cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 citrom

Elkészítés ideje: 50 perc

Az epret mosd meg, csumázd ki, majd keverd össze a reszelt citromhéjjal, a keményítővel, a citromlével és a barna cukorral. A rebarbara végeit vágd le, ha szálkás, a külső részt távolítsd el, és aprítsd egycentis darabokra, majd rakd az eperhez. Tedd a keveréket egy vajjal kikent hőálló tálba vagy tepsibe.

A tésztához a lisztet, a csipet sót és a vajat morzsold össze. Szórd hozzá a kétféle cukrot, a sütőport, majd keverd hozzá az egész tojást és a tejszínt. Gyorsan gyúrd össze a tésztát, ha túl lágy lenne, rakj hozzá kevés lisztet. Amikor összeáll, formázz belőle kisebb golyókat, és pakold a gyümölcsös rétegre. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt. Tálaláskor az epres cobblert fagyival kínáld.

Ezt is szeretjük