Krémes, epres Charlotte-torta babapiskótából - Gyönyörű desszert sütés nélkül
Az epres Charlotte-torta könnyed, mégis nagyon pazar.

epres-charlotte-suti
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Charlotte-torta a 17. század óta népszerű édesség Angliában, sőt, most már az egész világon készítik. Régen kenyérrel bélelték ki, és melegen tálalták. Ma leginkább babapiskótával és piskótatekerccsel hódít. 

Sokkal egyszerűbb és praktikusabb, ha nyáron a sütés nélküli változat mellett döntesz. A dekorálásnak csak a képzeleted szab határt, feldobhatod virággal, szalaggal, cukorkákkal.

Epres Charlotte-torta babapiskótából

Hozzávalók:

  • 50 dkg joghurt
  • 40 dkg eper
  • 25 dkg babapiskóta
  • 20 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 dkg zselatinpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje: 25 perc

Először készítsd el a krémet. A joghurtot keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt a habfixálóval verd kemény habbá. A zselatint langyos vízben kezdd melegíteni, ha feloldódik, húzd le a tűzről. Arra feltétlenül figyelj, hogy ne forrjon. Keverj hozzá előbb egy-két kanál joghurtos krémet, majd forgasd össze az egésszel.

Egy lecsatolható szélű tortaforma aljára tegyél sütőpapírt, az oldalát pedig vajazd ki. A babapiskóták alját vágd le, hogy megálljanak, és béleld ki velük a formát. A közepét töltsd meg a krémmel, és a tetejére halmozd a megmosott epreket. Legalább egy éjszakára tedd a hűtőbe, hogy a torta megdermedjen. Másnap szedd le róla a formát, és díszítsd tetszés szerint.

Ezt is szeretjük