Mennyei süti babapiskótából: így készül a krémes epres álom
Az egyszerű epres álom nagyon hasonlít a gyümölcsös tiramisura, csak nem kerül bele mascarpone.

Mennyei süti babapiskótából: így készül a krémes epres álom
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Dobj össze percek alatt egy mesés gyümölcsös desszertet! Az epres finomság a citromos álom mintájára készül. Nagy előnye, hogy még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. A csábító epres álomba a mascarpone helyett tejföl és tejszín kerül, ám így is nagyon krémes lesz. A cukor mennyisége a gyümölcs édességétől függően változhat.

Epres álom

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 25 dkg babapiskóta
  • 5 dl tejföl
  • 5 dl tejszín
  • 8 evőkanál cukor
  • 3 dl narancslé
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az epret alaposan mosd meg, és csumázd le. A nagyobb gyümölcsöket el is vághatod. A tejfölt keverd össze a cukorral, a vaníliával, és forgasd össze több részletben a kemény habbá vert tejszínnel. A babapiskótákat egyesével mártsd bele a narancslébe. Ne hagyd benne, ügyelj arra, nehogy elázzon.

Rakj le szorosan egymás mellé egy közepes tálba egy sor piskótát, arra egyengess krémet, majd szórj rá gyümölcsöt. Folytasd tovább a rétegezést. A tetejét díszítsd eperszemekkel, és tedd legalább négy órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, és a krém megdermedjen.

Ezt is szeretjük