
Pihe-puha házi túrógombóc eperrel töltve: nem esik szét, és nem lesz kemény
Most a túrógombócba is rejts eperszemeket! Akkor a legfinomabb, amikor szinte remegős.


A túrógombóc megunhatatlan desszert. Ha fokoznád az élvezetet, dobd fel édes eperszemekkel. Könnyen és gyorsan összeállíthatod, ám előfordulhat, hogy szétesik, esetleg túl kemény lesz. Ezekkel az arányokkal bátran próbálkozhatsz. A siker nagyban függ a túró minőségétől, inkább zsíros, házi változatot használj. Feltétlenül rakd a túrós masszát a hűtőbe, mielőtt kifőzöd, hogy a búzaszemek megduzzadjanak. Készíts hozzá selymes vaníliasodót, és kínáld a gombócokhoz!
Eperrel töltött túrógombóc
Hozzávalók
- 50 dkg túró
- 7 evőkanál búzadara
- 3 db tojás
- 1 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 db citrom
- 18 dkg zsemlemorzsa
- 3 evőkanál olaj
Elkészítés:
A túrót villával törd össze, majd a tojássárgával, a vaníliás cukorral, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a búzadarával keverd össze. A tojásfehérjét verd fel, forgasd a túrós masszához, és tedd a hűtőbe fél órára.
Közben a zsemlemorzsát pirítsd meg olajon. Az epret csumázd ki, és mosd meg. Egy nagy fazékban forralj vizet. A túrós keverékből formázz kis gombócokat úgy, hogy a közepükbe nyomj egy-egy szem epret. Rakd forrásban lévő vízbe. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, várj egy-két percig, majd óvatosan szedd ki, és forgasd a pirított zsemlemorzsába. Tálaláskor szórd meg porcukorral.
A tiramisu is nagy kedvenc, a kávés változat helyett most a krémes és extra gyümölcsös epreset próbáld ki!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció