Pihe-puha házi túrógombóc eperrel töltve: nem esik szét, és nem lesz kemény

Most a túrógombócba is rejts eperszemeket! Akkor a legfinomabb, amikor szinte remegős.

Eperrel töltött túrógombóc
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A túrógombóc megunhatatlan desszert. Ha fokoznád az élvezetet, dobd fel édes eperszemekkel. Könnyen és gyorsan összeállíthatod, ám előfordulhat, hogy szétesik, esetleg túl kemény lesz. Ezekkel az arányokkal bátran próbálkozhatsz. A siker nagyban függ a túró minőségétől, inkább zsíros, házi változatot használj. Feltétlenül rakd a túrós masszát a hűtőbe, mielőtt kifőzöd, hogy a búzaszemek megduzzadjanak. Készíts hozzá selymes vaníliasodót, és kínáld a gombócokhoz! 

Eperrel töltött túrógombóc

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 7 evőkanál búzadara
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db citrom
  • 18 dkg zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával törd össze, majd a tojássárgával, a vaníliás cukorral, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a búzadarával keverd össze. A tojásfehérjét verd fel, forgasd a túrós masszához, és tedd a hűtőbe fél órára.

Közben a zsemlemorzsát pirítsd meg olajon. Az epret csumázd ki, és mosd meg. Egy nagy fazékban forralj vizet. A túrós keverékből formázz kis gombócokat úgy, hogy a közepükbe nyomj egy-egy szem epret. Rakd forrásban lévő vízbe. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, várj egy-két percig, majd óvatosan szedd ki, és forgasd a pirított zsemlemorzsába. Tálaláskor szórd meg porcukorral. 
A tiramisu is nagy kedvenc, a kávés változat helyett most a krémes és extra gyümölcsös epreset próbáld ki! 

Ezt is szeretjük