Egyszerű almás lepény linzertésztából
A linzertésztát nemcsak lekváros formában készítheted el, hanem akár almával is. Próbáld ki fahéjas-diós receptünket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A linzertészta elkészítése igazán egyszerű, de most a változatosság kedvéért ne lekvárral ragassz össze két kerekre szaggatott formát, hanem készíts mennyei almás változatot.

Lényegében olyan, mintha almás pitét csinálnál, annyi különbséggel, hogy reszelés helyett cikkekre kell vágni a gyümölcsöt. Sütésre fel!

Almás lepény linzertésztából

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 7,5 dkg cukor
  • 3,5 evőkanál tejföl
  • 2 tojás
  • csipet só

Hozzávalók a tetejéhez:

  • 50 dkg alma
  • 4 evőkanál cukor
  • darált dió
  • fahéj

A lisztbe morzsold bele a vajat, szórd bele a cukrot és a csipetnyi sót. Add hozzá az egyik tojást, valamint a tejfölt, és gyúrd össze a tésztát. Ezután nyújtsd ki a tortaformád méretére, és a kivajazott edénybe fektesd bele úgy, hogy pereme legyen. Végül a tetejét kend meg a másik tojással.

Az almát hámozd meg és vágd cikkekre. Szórd meg a cukorral, valamint ízlésed szerint darált dióval és fahéjjal, és hagyd állni 10-15 percet. Ezután fektesd a szeleteket a linzertészta tetejére, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre. Ízlésed szerint akár vaníliapudinggal is felturbózhatod a süteményt.

Ezt is szeretjük