Egyensúlytészta-alaprecept
Az egyensúlytészta a kevert sütik közül az egyik legnépszerűbb. Variáld kedved szerint!
Nyugi, az egyensúlytésztához nem kell nagy matektudás! A lényeg, hogy a sütibe a tojás súlyával azonos mennyiségű zsiradék, cukor és liszt kerüljön. Dobd fel a sima tésztát valamilyen idénygyümölccsel, mazsolával vagy csokival!
Egyensúlytészta
Hozzávalók 16 szelethez
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 5 tojás
- 1 citrom héja
- 1 csomag sütőpor
- fél csomag vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal, majd reszeld hozzá a citrom héját, és lassan dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és laza mozdulatokkal forgasd a tésztába.
Kenj ki zsírral egy körülbelül 20x30 centis tepsit, szórd ki liszttel, öntsd bele a masszát, és egyengesd el benne. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 30-40 percig. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Szúrj bele egy hústűt vagy hegyes kést. Ha nem ragad rá massza, vedd ki a sütőből. Várd meg, amíg kihűl, mert csak akkor tudod szépen szeletelni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció