Egyensúlytészta-alaprecept

Nem tudod elhibázni a méricskélést

Az egyensúlytészta a kevert sütik közül az egyik legnépszerűbb. Variáld kedved szerint!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyugi, az egyensúlytésztához nem kell nagy matektudás! A lényeg, hogy a sütibe a tojás súlyával azonos mennyiségű zsiradék, cukor és liszt kerüljön. Dobd fel a sima tésztát valamilyen idénygyümölccsel, mazsolával vagy csokival!

Egyensúlytészta

Hozzávalók 16 szelethez

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 1 citrom héja
  • 1 csomag sütőpor
  • fél csomag vaníliás cukor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal, majd reszeld hozzá a citrom héját, és lassan dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és laza mozdulatokkal forgasd a tésztába.

Kenj ki zsírral egy körülbelül 20x30 centis tepsit, szórd ki liszttel, öntsd bele a masszát, és egyengesd el benne. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 30-40 percig. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Szúrj bele egy hústűt vagy hegyes kést. Ha nem ragad rá massza, vedd ki a sütőből. Várd meg, amíg kihűl, mert csak akkor tudod szépen szeletelni.

15790309 1767bb88b6cbaad926f688a6f4ac517e wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük