Egyedényes sajtos tészta: ezután pofonegyszerű a mosogatás
A vastag sajtréteg verhetetlenné teszi ezt az egyedényes tésztát.

sajtos-teszta-egyedenyes
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Sok mindenre jó a teafaolaj, de nem mindegy, hogy használod »

5 nőies, könnyen elkészíthető frizura szemüvegeseknek »

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fantasztikusan krémes, és hihetetlenül egyszerű! Az egyedényes tészta nagyon praktikus, hisz gyorsan, mindenféle macera nélkül elkészítheted, ráadásul mosogatni sem nagyon kell utána. A sajtos változat biztos, hogy a család kedvence lesz. Két-háromféle sajtot használj hozzá, és jó, ha az egyik igazán karakteres. Penne, makaróni és spagetti is lehet az alap. 

egyedenyes-sajtos-makaroni

Egyedényes sajtos tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 10 dkg gouda sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dl húsleves
  • 2.5 dl tej
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál finomra aprított zöldfűszer
  • 2 teáskanál vaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Rakd a vajat egy nagyobb serpenyőbe vagy lábosba, és olvaszd fel. Tedd hozzá a préselt fokhagymát, majd kevergetve süsd addig, amíg illatozni és színesedni nem kezd. Ez körülbelül egy-két perc. Öntsd fel a levessel, a tejjel, majd dobd hozzá a tésztát. Ízesítsd sóval, borssal, mustárral. Ha felforr, vedd kisebbre a hőfokot, és többször megkeverve főzd fogkeményre a tésztát 18-20 perc alatt. Tedd hozzá a reszelt sajtokat. Várd meg, míg elolvadnak, majd húzd le a tűzről. Ha túl sűrű a sajtos massza, tejjel hígíthatsz még rajta. Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel, esetleg bazsalikommal vagy más zöldfűszerrel. 

Ha éhesen, fáradtan esel haza, az egyszerű, gyors tészta vacsorára vagy ebédre is ideális lehet. Már akkor isteni lesz, ha sajtot és borsot teszel rá.  

Ezt is szeretjük