Egyedényes sajtos tészta: ezután pofonegyszerű a mosogatás
A vastag sajtréteg verhetetlenné teszi ezt az egyedényes tésztát.

Fantasztikusan krémes, és hihetetlenül egyszerű! Az egyedényes tészta nagyon praktikus, hisz gyorsan, mindenféle macera nélkül elkészítheted, ráadásul mosogatni sem nagyon kell utána. A sajtos változat biztos, hogy a család kedvence lesz. Két-háromféle sajtot használj hozzá, és jó, ha az egyik igazán karakteres. Penne, makaróni és spagetti is lehet az alap.

Egyedényes sajtos tészta
Hozzávalók
- 50 dkg tészta
- 10 dkg gouda sajt
- 10 dkg trappista sajt
- 5 dl húsleves
- 2.5 dl tej
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál finomra aprított zöldfűszer
- 2 teáskanál vaj
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál só
- bors
Elkészítés:
Rakd a vajat egy nagyobb serpenyőbe vagy lábosba, és olvaszd fel. Tedd hozzá a préselt fokhagymát, majd kevergetve süsd addig, amíg illatozni és színesedni nem kezd. Ez körülbelül egy-két perc. Öntsd fel a levessel, a tejjel, majd dobd hozzá a tésztát. Ízesítsd sóval, borssal, mustárral. Ha felforr, vedd kisebbre a hőfokot, és többször megkeverve főzd fogkeményre a tésztát 18-20 perc alatt. Tedd hozzá a reszelt sajtokat. Várd meg, míg elolvadnak, majd húzd le a tűzről. Ha túl sűrű a sajtos massza, tejjel hígíthatsz még rajta. Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel, esetleg bazsalikommal vagy más zöldfűszerrel.
Ha éhesen, fáradtan esel haza, az egyszerű, gyors tészta vacsorára vagy ebédre is ideális lehet. Már akkor isteni lesz, ha sajtot és borsot teszel rá.