Egyszerű, egyedényes carbonara spagetti, ami után nem kell sokat mosogatni
Ripsz-ropsz elkészül, és ha figyelsz a tészta-víz arányra, fantasztikus lesz a carbonara spagetti.

egyedenyes-carbonara-spagetti
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Csodás ruhák, ha egyszerűbb polgári szertartást terveztek: mutatjuk a legjobb inspirációkat »

Előnytelen, durva sminkbakik, amiket véletlenül se kövess el: rémesen lerontják a megjelenést »

Kate Winslet karcsúsító öltözködési trükkjei: ez a titka a 44 éves színésznő tökéletes homokóra alkatának »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok egyik kedvenc tésztáját, a tojásos, szalonnás carbonarát mostantól még egyszerűbben elkészítheted. Csak rakj mindent egy nagy edénybe! A tésztából kioldódó keményítőtől még krémesebb lesz a végeredmény. Nem mellékesen kevesebbet kell utána mosogatni. Ha főzés közben összetapad a tészta, feltétlenül adj még hozzá vizet. Arra is ügyelj, hogy ne ragadjanak le a hozzávalók.  

Egyedényes carbonara spagetti

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 7 dl húsleves vagy alaplé
  • 5 szelet bacon
  • 3 db tojássárgája
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál apróra vágott bazsalikom
  • 0.5 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az apróra vágott húsos szalonnát süsd a zsírjára, majd szedd ki a pörcdarabokat. Mehet az edénybe az aprított vöröshagyma, kicsit később a zúzott fokhagyma, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Tedd hozzá a spagettit, és öntsd fel a levessel.
 

Közepes lángon főzd 15 percig, közben kevergesd, és sózd, borsozd ízlés szerint. A tojásokat verd fel villával, majd keverd össze a reszelt sajttal. A főzési idő vége felé öntsd a tésztához. Amikor a spagetti magába szívja az összes folyadékot, húzd le a tűzről, és bazsalikommal megszórva kínáld.

Az olaszok szalonnás-paradicsomos spagettije is híres. Az olasz klasszikushoz mindössze négy hozzávaló szükséges. 

Ezt is szeretjük